Boeken algemeen

zaterdag 30 december 2017

Verraden (Venice Beach #3) - M.G. Reyes

Verraden, het derde en laatste deel van de Venice Beach-trilogie.
De eerste twee delen (Losgelaten en Aangeschoten), die ik ook heb besproken op mijn blog, waren erg spannend. Ook het derde deel is één en al spanning en actie.
De hoofdpersonen maken in korte tijd genoeg mee voor een heel mensenleven, of eigenlijk wel voor zés mensenlevens...



Omslagtekst:


Zes jongeren. Eén huis op Venice Beach. 
En een heleboel geheimen.

Sinds ze met zijn allen zonder enig ouderlijk toezicht in een strandhuis aan Venice Beach wonen, hebben de zes huisgenoten al een aantal kapitale blunders begaan - waarvan de confrontatie met een moordenaar wel het allerstomste was!

Omdat duidelijk is dat ze inmiddels veel meer weten dan goed voor hen is, houden ze zich gedeisd en proberen ze een oplossing te vinden voor alle problemen die ze hebben veroorzaakt.

Wanneer hun geheimen uiteindelijk stuk voor stuk aan het licht komen, zijn de gevolgen niet te overzien, maar weten ze één ding zeker: hun vriendschap blijft recht overeind en is belangrijker dan ooit!

Mijn mening:

Ik was erg benieuwd naar het vervolg van Aangeschoten. Nadat ik dat boek vorig jaar las, bleef het verhaal een beetje hangen. Zelfs na een jaar stond het me nog goed voor de geest. Een pluspunt voor een boek: Dat het een blijvende indruk achterlaat.

Wat er allemaal gebeurt in het boek, is niet heel logisch of realistisch. Er is wel érg veel aan de hand. Maar voor een young-adultserie is het niet erg dat het een beetje 'over the top' is. De verhaallijn houdt je aan het lezen. 

De opbouw van Verraden is hetzelfde als van de vorige twee boeken. Alle zes de hoofdpersonen (Maya, Grace, Lucy, Paolo, John-Michael & Candace)  hebben hun eigen hoofdstuk waar zij in een personaal perspectief centraal staan. Ook de datum en plaats waar het hoofdstuk zich afspeelt staan aangegeven. Dat zorgt ervoor dat het verhaal overzichtelijk blijft. Soms wordt een moment vanaf verschillende plaatsen en uit verschillende oogpunten beschreven om een compleet beeld te krijgen.

Aangeschoten, het tweede deel, eindigde op zaterdag 4 juli met een hoofdstuk van Grace. Verraden begint op dezelfde dag bij Grace.
Het derde boek speelt zich af tussen zaterdag 4 juli en donderdag 9 juli,
De hele serie gaat over een looptijd van iets meer dan een half jaar.

Op de website van HarperCollins kun je alvast een voorproefje van het boek lezen.

Verder lezen?
Verraden is als paperback voor €15,- verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. Het e-book kost €9,99.
Als je het boek via één van de links op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra.


Titel: Verraden
auteur: M.G.Reyes
Oorspronkelijke titel: Vindicated
vertaling: Angelique Verheijen
uitgeverij: HarperCollins

ISBN: 978 94 027 2490 5
aantal pagina's: 352
verschijningsdatum: september 2017 

Koop bij bol.com

dinsdag 26 december 2017

De reiziger (Outlander #1) - Diana Gabaldon

titel: De Reiziger
auteur: Diana Gabaldon
oorspronkelijke titel: Outlander
vertaling: Annemarie Lodewijk
uitgeverij: De Boekerij

ISBN: 978 94 602 3693 8
aantal pagina's: 736
verschijningsjaar Nederland: 1999 
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 1991
Negende druk 2013



Koop bij bol.com


In deze drukke tijd van het jaar nam ik een paar weken 'blogpauze'. Gewoon lekker lezen zonder een recensie over de gelezen boeken te schrijven.
Maar... Toen begon ik in De Reiziger van Diana Gabaldon en nu móet ik jullie gewoon vertellen wat ik van dit 736 pagina's tellende boek vond.

Een tijd geleden werd mij aangeraden om de Outlander-serie op Netflix te kijken. Daarvoor wilde ik wel eerst het boek lezen. Die leende ik daarom van de bibliotheek. Ik kwam er toen niet aan toe, maar kreeg van KPN een herkansing. Bij KPN kon je als klant namelijk gratis 3 e-books bij Bol.com krijgen als bedankje voor het klant-zijn. Bij die boeken zat onder andere deel 1 van de Reiziger-serie.
Die ben ik toen maar gaan lezen.
Binnen de kortste keren was ik helemaal verzonken in het verhaal over Claire Randall.

Waar gaat het boek over:


Het verhaal begint net na de Tweede Wereldoorlog, wanneer Claire met haar man Frank hun relatie na vijf jaar weer een beetje probeert op te pakken tijdens een reisje naar Inverness, Schotland.
Frank is historicus en erg geïnteresseerd in zijn afkomst, maar ook in de mythen en legenden van het oude Schotland.
Zo komen Claire en Frank op en gegeven moment terecht bij een steencirkel op Craigh na Dun. Via de magische krachten van de steencirkel komt Claire ineens terecht op de Schotse Highlands van 1743, waar de Engelsen op zeer vijandige voet staan met de Schotten.

Claire ontmoet een voorvader van Frank, maar moet al snel uit zijn handen gered worden door de Schotse Jamie.
Ze wordt door hem meegevoerd naar kasteel Leoch, het kasteel van de MacKenzie-clan.

Claire doet er alles aan om te ontsnappen en terug te keren naar Craigh na Dun, om te kijken of ze terug kan keren naar haar eigen tijd.
Toch raakt ze steeds meer gewend aan en verstrikt in het leven in de 18e eeuw ...en aan Jamie, tot ze op een gegeven moment niet meer weet of ze nog wel terug wíl.

Mijn mening:


Eigenlijk was het na De Reiziger mijn bedoeling om eerst seizoen 1 van Outlander op Netflix te kijken, maar ik kon niet meer stoppen met lezen en ben gelijk verder gegaan in het tweede boek: Terugkeer naar Inverness.
Tot nu toe een geweldige serie. Geen idee of ik het tot deel 9 vol ga houden. Vast niet in één keer achter elkaar door, maar wie weet heb ik ze eind 2018 wel allemaal uit. Leuke uitdaging toch?

Claire is een erg leuk personage. Sterk. Door haar tijd als verpleegster aan het front is ze flink grofgebekt. Daar kijken de Schotten flink van op.
Claire heeft in 1743 veel aan haar ervaring als verpleegster en haar interesse voor planten en kruiden.
Waarschijnlijk allemaal zeer waarheidsgetrouw, aangezien schrijfster Diana Gabaldon biologie en zoölogie heeft gestudeerd..

De liefde tussen Frank en Claire is duidelijk voelbaar in de eerste paar hoofdstukken. Dat maakt de tweestrijd waarin Claire later terecht komt erg begrijpelijk, vooral wanneer de spanning tussen Claire en Jamie zich opbouwt.

Ik ben zelf nog nooit in Schotland geweest, maar kan me er door de beschrijving van Diana Gabaldon inmiddels goed een voorstelling van maken.
Wat ik heel bijzonder vond om te lezen, was dat Diana zelf tijdens het schrijven en daaraan vooraf nooit in Schotland is geweest. Ze heeft al haar informatie uit boeken gehaald. Gelukkig was ze, nadat ze wel in Schotland was geweest, nog tevreden over haar omschrijvingen.

De Reiziger is opgedeeld in zeven delen, die onderling weer bestaan uit hoofdstukken met een titel die iets uit het hoofdstuk beschrijft. Gemakkelijk als je iets terug wilt zoeken.
De hoofdstukken zijn van verschillende lengte: Soms onder de 30 bladzijden, soms meer dan 100.

Regelmatig deed De Reiziger mij denken aan De Aardkinderen van Jean M. Auel. Uiteraard niet door de tijd waarin het zich afspeelt, maar wel door de personages en hun eigenschappen.
Claire en Jamie / Ayla en Jondalar.
Ik denk dat liefhebbers van De Aardkinderen zeker plezier zullen beleven aan De Reiziger en vice versa.

Inmiddels ben ik begonnen met het kijken van de Outlander-serie en ben zeker van plan verder te gaan kijken. De acteurs passen goed bij de personages en het verhaal is, op wat details na, vooralsnog (aflevering 4) bijna hetzelfde als dat in het boek.

De Reiziger is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com als e-book en als paperback. Als je het boek via een link op mijn blog bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jouw kost het niets extra.

Voor klanten van KPN is het e-book nog steeds gratis verkrijgbaar. Gewoon in je winkelmandje doen en de cadeaucode van KPN invoeren.






Follow on Bloglovin

dinsdag 12 december 2017

Voor ik je loslaat - Marieke Nijkamp

"'Er hoeft niet altijd een happy end te zijn. Eén keer gelukkig is ook goed. Of soms gelukkig. Hoop. Hoop geeft onze pijn betekenis.'"

(blz. 106)



Omslagtekst:

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken.

Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen - drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt.

Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft, geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt...."

Mijn mening:

Was je vorig jaar onder de indruk van 54 minuten? Ik wel. Maar dat ben ik nu nog veel meer van Voor ik je loslaat. De verhalen zijn niet met elkaar te vergelijken, behalve dat ze alletwee goed geschreven zijn. 

In Voor ik je loslaat worden veel verschillende thema's behandeld. Een belangrijk onderdeel van het verhaal is de bipolaire stoornis van Kyra, het meisje dat zelfmoord gepleegd zou hebben. Haar manische en depressieve episodes zijn van grote invloed op haar leven en dat van de mensen om haar heen, waaronder Corey.

Corey is op zoek naar de waarheid, waarbij ze regelmatig een sprong terug maakt naar vroeger, naar hoe Kyra was, en of dat misschien een sleutel is naar wat er nú gebeurd is. 

"'Je weet niet wat er is gebeurd toen jij weg was.' 

'Ik heb vier dagen om dat uit te vinden.' 

'Wat zou je kunnen ontdekken?' 

'Haar kant van het verhaal. Verhalen waren zo belangrijk voor haar. 

Ik moet het hare onthullen en in ere houden.'"

(blz. 72)

Een hele opgave als ze door het hele dorp wordt tegengehouden. Bijna niemand wil haar vertellen wat er is gebeurd.Volgens hen was Kyra gelukkig, maar was het niet te voorkomen dat het zo afliep. Want: "Geen enkele ster kan eeuwig branden."

Sterren, ook een belangrijk onderwerp. Sterren horen bij de verhalen waar Kyra zo van hield. Sterren horen bij de wetenschap waar Corey zo van houdt. 
Dichterlijke vrijheid versus wetenschap.

"De sterren die we kunnen waarnemen zijn zo ver weg dat het jaren duurt voordat we zien dat ze dood zijn. En ik vraag me af of Kyra misschien allang voordat ik wegging was opgebrand - en dat wij dat gewoon niet hebben gezien."

(blz. 239)

Samen stonden ze sterk. Kyra en Corey. Samen vochten ze tegen hun angsten.

"'Angst,' (...) 'We gaan vechten tegen angst.' (...) 'Door onze angst toe te laten. We moeten onze angst niet ontkennen. We mogen niet vergeten dat we bang zijn. en we moeten ondanks onze angst doorgaan.'"

(blz. 307)

Nu staat Corey er alleen voor. Ze is een buitenstaander. Ookal blijft Kyra altijd een deel van haar.

"En elke keer dat ik een hoek om ga, blijf ik denken dat ik haar zal zien. Met elk sterrenbeeld dat ik bestudeer, zal ik verhalen verweven met wetenschap."

(blz. 313)

Voor ik je loslaat is opgedeeld in dagen. Die dagen zijn weer opgedeeld in hoofdstukken waar duidelijk bij aangegeven staat wanneer er iets uit het verleden verteld wordt. 
In het boek komen telefoongesprekken en brieven voor, die naast het kopje erboven, te herkennen zijn aan het afwijkende lettertype.

In het e-book zijn die verschillen iets minder duidelijk. Alleen de brieven zijn daar cursief gedrukt. Uiteraard staan de titels boven de hoofdstukken er in de digitale versie ook bij.

De cover van het boek is erg sprekend. Een wak met een verdwaalde handschoen erbij. De cover roept een koud gevoel op. Dat doet het boek zelf ook. Niet alleen door de Alaskaanse kou, maar ook door het verhaal zelf. 
Over de hele cover heen zijn glimmende sneeuwvlokjes gedrukt. 
Als je het boek met dit weer leest (11/12 december, code oranje/rood, sneeuw, lekker binnen bij de verwarming...) zal je je des te beter kunnen inleven.

Een boek vol mooie en pakkende quotes. Een boek waarop ik niets dan positiefs te melden heb. Ik zeg: Lees dan! ;-)

✯✯✯✯✯

Voor ik je loslaat is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com als paperback (€17,99) en als e-book (€9,99). Als je het boek via een link op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra. 

titel: Voor ik je loslaat
auteur: Marieke Nijkamp
oorspronkelijke titel: Before I let go
vertaling: Ineke van Bronswijk
uitgeverij: HarperCollins

ISBN: 978 94 027 0056 5
aantal pagina's: 320
verschijningsdatum: december 2017

Koop bij bol.com

zondag 10 december 2017

Levensbloed (Everlife #2) - Gena Showalter

Titel: Levensbloed
auteur: Gena Showalter
Oorspronkelijke titel: Lifeblood
vertaling: Irene Paridaans
uitgeverij: HaperCollins
ISBN: 978 94 027 2470 7
aantal pagina's: 384
verschijningsdatum: augustus 2017

Koop bij bol.com


Nadat ik in april van dit jaar Eerste Leven van Gena Showalter las, was ik benieuwd naar het vervolg in Levensbloed.
Eerste Leven vond ik niet continu even spannend en boeiend, er zat veel herhaling in, maar het verhaal op zich vond ik wel interessant. En omdat ik de White rabbit chronicles (ook van Gena Showalter) t/m boek 3 erg leuk vond, hoopte ik dat ik Levensbloed iets beter zou vinden.

(De White Rabbit Chronicles bestaan uit vier delen en een novelle. Helaas zijn deel 4 en de novelle niet vertaald.)


Omslagtekst:


Je Eerste leven is nog maar het begin...
Na je dood kies je voor Myriad of Troika,
twee rijken die in eeuwige strijd
met elkaar verwikkeld zijn.

Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit .Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft...

Mijn mening:


Het tweede boek binnen een maand waar ik moeilijk doorheen kwam. Zit ik toch nog een beetje in een leesdip, of moet ik een tijdje fantasy-pauze nemen?

Het kan alletwee zijn, want zo slecht is Levensbloed echt niet. Mijn ergernis om teveel herhaling was hier niet aan de orde, er gebeurde vrij veel en het was best spannend.
Toch sleepte het verhaal een beetje.

In dit deel gaat Ten in Troika wonen. Ze moet opgeleid worden tot Schakel, de hoogste rang van Generaal in Troika. (Aan het begin van het boek staat een Verklaring  van Termen uit het Boek van de Wetten.)
Ze woont met de andere leerlingen in een kathedraal. Omdat zij Schakel moet worden, zouden de leerlingen respect voor haar moeten hebben, maar omdat het haar schuld is dat Archer zijn 'tweede dood' in is gegaan, kijken ze haar met de nek aan. Daardoor ontstaat er ook vanaf Teley's kant nogal wat wantrouwen. 

Ten blijf ook in Troika haar eigenwijze zelf en gaat haar eigen gang, ookal is dat soms (regelmatig) tegen de regels. Soms pakt dat goed uit, soms helemaal niet.

Killian en Tenley blijven contact houden. Uit de verschillende mailwisselingen tussen Killian en leiders van Myriad zou opgemaakt kunnen worden dat Killian een dubbele agenda heeft. Daardoor is er niet alleen bij Tenley wantrouwen tegen haar medestudenten, maar bouw je ook als lezer flink wat wantrouwen op.

Op de mailwisseling na is Tenley de ik-persoon in het boek. 

"Killians woorden klinken nog na in mijn hoofd. Als ik voor jou vecht, dan zal mijn koninkrijk de strijd verliezen Als ik tegen je vecht, verlies ik jou. Geen middenweg."

(blz. 33)

Net als in het eerste boek blijft Ten bezig met cijfertjes en wordt er volgens haar niets aan het toeval overgelaten. Soms is haar redenering wel interessant, maar af en toe werd ik ook wel een beetje zat van al dat tellen.

"Mijn heden is de optelsom van beslissingen die in in mijn verleden heb gemaakt - mijn beslissingen, maar ook wel beslissingen die mensen om mij heen hebben gemaakt. Die tellen allemaal... tellen... acht, negen Tien!"

(blz. 24)

Net als Eerste Leven is Levensbloed een goed verhaal. Wellicht een beetje te breed uitgemeten. Ondanks dat ben ik benieuwd naar het derde deel dat in 2018 uit zal komen.

De covers zijn erg mooi en sluiten goed op elkaar aan. Het is het soort cover waar je een poosje naar moet blijven kijken, ook na het lezen nog even, om zoveel mogelijk te ontdekken en de volledige betekenis ervan te zien.

Levensbloed is als paperback en als e-book o.a. verkrijgbaar bij Bol.com . Als je het boek (of een andere) via een link op mijn blog bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost dat niets extra.

@HarperCollins: Bedankt dat ik het boek voor jullie mocht lezen.


InstagramFollow on Bloglovin

dinsdag 5 december 2017

Raveleijn - Paul van Loon


Titel: Raveleijn
auteur: Paul van Loon
illustraties: Efteling
uitgeverij: Leopold
ISBN: 978 90 5781 3
aantal pagina's: 246
verschijningsdatum: maart 2011


Koop bij bol.com


Toen mijn zoontje van 7 het ineens iedere keer over de Efteling had en de hele Raveleijn-serie online keek, begreep ik dat het tijd was om Raveleijn aan hem voor te lezen.
Eigenlijk ben ik een voorstander van eerst het boek en dan de film/serie, maar af en toe komt het boek als tweede. Dat is dan alsnog beter dan helemaal géén boek.

Zelf kende ik het verhaal van Raveleijn nog niet. Ik had het boek wel eerder van de bibliotheek geleend om zelf te gaan lezen, maar hij is toen ongelezen teruggebracht.
Gelukkig kreeg ik bij deze een nieuwe kans :-).

Nadeeltje was wel dat op heel spannende voorleesmomenten mijn zoontje al wel wist te vertellen dat het goed af zou lopen. Ook ontmaskerde hij al een paar slechteriken :').

Waar gaat het boek over:

De familie Woudenberg (vader, moeder, Thomas, Maurits, Joost, Lisa en Emma) verhuist vanuit de stad naar een oude herberg in de middle of nowhere. Thomas kan zich niks ergers indenken dan afgesloten van de wereld en zonder zijn band te moeten wonen. Helaas heeft hij geen andere keus.

Zijn broertjes en zusjes hebben het al snel naar hun zin in hun nieuwe huis. Ook vader en moeder vermaken zich prima met hun wijngaard en schilderijen.
Thomas heeft wat meer tijd nodig.

Tijd tot blijkt dat het bos waarin ze wonen een stuk minder saai is dan hij dacht. Jongste broertje Joost vindt een kaart van een middeleeuws graafschap. Graafschap Ravenbosch.
Wanneer ze naar herkenningspunten van de kaart zoeken, komen ze uit bij een dichtgegroeide poort waardoor Joost lijkt te verdwijnen en bij terugkomst denkt dat hij een echte ridder met een echt zwaard was binnen die poort.

Dat is niet het enige geheimzinnige. Thomas droomt raar. Het bos en het dorp lijken soms ineens op een middeleeuws tafereel en hun moeder maakt schilderijen die zó uit zijn dromen lijken te zijn nageschilderd.
En dan die raven...

De dromen, de raven en een geheimzinnige vrouw roepen de kinderen terug naar de poort. Wanneer ze er dit keer samen doorheen gaan, blijken Joost verhalen waar te zijn. Ze zijn ineens allemaal ruiters te paard. En ze blijken een missie te hebben: Raveleijn redden.

Mijn mening:

Een magisch verhaal dat prachtig aansluit bij de fantasie van kinderen. 

Ik heb veel van de boeken van Paul van Loon gelezen: aan fantasie geen gebrek.
Raveleijn is een heel ander verhaal dan ik van Paul van Loon gewend ben. Als ik niet wist dat het door hem geschreven was, had ik hem er niet in herkend. 
Het griezelgehalte dat normaal zo hoog is in zijn boeken, is hier door de geheimzinnigheid naar de achtergrond gedrongen. Dat is zeker geen minpunt. Het laat alleen maar zien hoe veelzijdig de fantasie van de auteur is. 

De illustraties, gemaakt door illustrators van de Efteling, zijn net zo geheimzinnig en mooi als het verhaal zelf

Normaal gesproken zou dit overigens geen boek zijn dat ik zou kiezen om voor te lezen aan een 7-jarige. Net iets te spannend. Maar aangezien hij de serie toch al had gezien...

Voor ons was Raveleijn een succes. We zijn dan ook gelijk verder gegaan in het tweede deel van de serie: De bende van de Witte Veer. Dat boek is afgelopen voorjaar uitgekomen en volgens mij nóg spannender dan deel één.

Raveleijn is als hardcover o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Als je het boek via een link op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra.

InstagramFollow on Bloglovin

maandag 4 december 2017

Op een rijtje: de boeken van oktober en november

Ik loop de laatste tijd een beetje achter de feiten aan, had niet eens mijn rijtje van oktober online gezet. Voor wie het gemist heeft, zet ik hem er dit keer bij.

Op een rijtje: de boeken van oktober

5. Cress - Marissa Meyer 
6. Teach like a champion - Doug Lemov

Op een rijtje: de boeken van november


4. Wanhopig verliefd - Lizzie van den Ham
8. Huwelijk met de Italiaan - Rachael Thomas
9. De Drummondvloek | Mysterieuze betovering - Jennifer Lewis
11. Raveleijn - Paul van Loon

Door op een titel te klikken kom je bij de bijbehorende recensie.

In beide maanden zaten dagen dat ik écht geen zin had in lezen, of om verder te lezen in het boek waar ik mee bezig was. Op die dagen pakte ik er af en toe een 'flutromannetje' bij of zette ik mijn koptelefoon op en luisterde naar een luisterboek. Dat is overigens een helemaal nieuwe ervaring voor mij. Via deze link kun je daar alles over lezen.

In oktober en november kreeg en kocht ik veel meer nieuwe boeken dan ik op dit moment qua leestempo aankan. Maar goed, ze hoeven ook niet allemaal tegelijk gelezen te worden en ook niet binnen een maand. 

Hieronder een overzicht van de boeken die ik kocht en kreeg: 

Nieuwe aanwinsten:



In oktober stond de teller op 23 nieuwe boeken. Volgens mij heb ik nog nooit zo asociaal veel boeken in één maand bij elkaar gehaald. En ik had al geen ruimte in mijn boekenkast. Oeps.
In november ging het er iets rustiger aan toe met 9 nieuwe titels, waarvan 2 e-books.

De plannen voor december:

Ik hoop deze maand meer zin te krijgen om te lezen. Maar december is een drukke maand met alle feestdagen, dus het is even afwachten.

Op dit moment ben ik bezig in Levensbloed van Gena Showalter. Ondanks dat het een boeiend boek is, kom ik er niet echt doorheen. Hierna maar even overstappen naar een ander genre. Misschien is het weer tijd voor wat thrillers.

Ik doe al een tijdje mijn best om iedere dinsdag een recensie over een jeugdboek online te zetten. Dat probeer ik ook komende periode vol te houden. 
Morgen komt bijvoorbeeld mijn recensie van Raveleijn van Paul van Loon online. 

En verder... zie ik wel welke boeken ik voor handen heb en wat me op dat moment aanspreekt.

Fijne maand!


InstagramFollow on Bloglovin