maandag 11 september 2017

Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Dummie de mummie #7) - Tosca Menten

Wie mijn blog al langer volgt dan vandaag, weet dat mijn zoontje en ik fan zijn van Dummie de mummie. Ik heb nog niet alle boeken (voor)gelezen en nam dit keer een deel mee van de bibliotheek.
Dummie de mummie en de drums van Massoeba.

Zoals ik van de eerdere boeken gewend ben, was ook dit boek spannend, grappig en leuk. Een avontuur om te lezen.

Omslagtekst:

Hoera! De koning komt op Koningsdag naar Polderdam en de klas van Dummie en Goos mag op het stadhuis de aubade zingen. Op de rommelmarkt vindt Dummie een oude trommel vol amuletten uit Afrika. Volgens de marktkoopman is die van een medicijnman geweest en zitten er nog geheime krachten in. Goos en Klaas geloven daar niks van, maar zodra Dummie gaat trommelen, vliegt het geluk hem om de oren. Als meester Krabbel ziek wordt, krijgen ze de allerliefste invaljuf van de wereld en Dummie mag op Koningsdag onverwacht een hoofdrol spelen. 
Maar dan verdwijnen de amuletten. Opeens gaat alles mis. Hoe kan dat? Dat komt toch zeker niet door die trommel?

Opeens aarzelde Goos niet meer. Met een schreeuw pakte hij de trommel op, rende ermee naar de sloot en smeet hem erin. Met grote ogen keek hij naar het opspattende water. Ebbie kwam hijgend naast hem staan. 'Wat doe je?' vroeg hij. 'Ik gooi dat ding weg! Hij is gevaarlijk,' zei Goos. Hij pakte Ebbies hand en trok hem vlug achteruit.

Een geheimzinnig verhaal over een oude trommel en een bijzondere juf.

Mijn mening:

Heel knap hoe het Tosca Menten iedere keer lukt om fictie zo echt te laten lijken. Iedereen die het boek leest, weet dat een mummie als Dummie niet kan bestaan. Toch lijkt hij door de verder realistische wereld van Polderdam levensecht. 

Ook dit keer lukt het Dummie om de boel op stelten te zetten, waardoor en veel grappige gingen gebeuren. Dummie was al vreselijk koppig en wordt door de trommel nóg koppiger. 
Goos is dit keer niet altijd even blij met het geluk van Dummie. Het geluk van Dummie komt namelijk niet helemaal overeen met het geluk van Goos.

Naast de grappige en spannende dingen, geeft het achtergrondverhaal van Goos en Klaas het verhaal een serieus tintje. Want hoe leuk ze het samen hebben, het gemis van Goos moeder blijft. 

Moraal van dit verhaal: Als je iets echt gelooft, dan is het waar. Dat is de kracht van de verbeelding.

Dummie de mummie en de drums van Massoeba is verkrijgbaar als hardcover en als e-book.

Titel: Dummie de Mummie en de drums van Massoeba
auteur: Tosca Menten
illustraties: Elly Hees
uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000346677
aantal pagina's: 312
verschijningsdatum: september 2015

InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten