zaterdag 6 september 2014

Kiezen is moeilijk #7

Update: Voor jou van Jojo Moyes heeft de meeste stemmen gekregen. Ik heb het boek inmiddels gelezen en er een recensie over geplaatst. Die kun je hier lezen.

Welkom bij alweer de 7e versie van Kiezen is moeilijk.

Als je hier toch kijkt, breng dan ook je stem even uit. (In de poll rechts op de pagina.)

Dit keer drie heel verschillende boeken. Van Tatiana de Rosnay heb ik al eerder boeken gelezen. Haar naam was Sarah, die ik echt supermooi vond, Die laatste zomer en Onvoltooid verhaal. De twee laatstgenoemde vond ik heel gemiddeld, ik ben benieuwd wat ik van Overspel zal vinden.
Naar Voor jou van Jojo Moyes ben ik heel nieuwsgierig, omdat ik er veel positieve recensies over gelezen heb. 
Van Herman Koch heb ik nog nooit eerder een boek gelezen. Om één of andere reden vind ik dat ook wel eens tijd worden. Uit mezelf zou ik er niet in gaan lezen, maar als Geachte heer M. van jullie de meeste stemmen krijgt móet ik hem wel gaan lezen. 

Dus, help je me kiezen welk boek ik deze maand zal gaan lezen?

Overspel - Tatiana de Rosnay

Het boek Overspel vertelt het verhaal van Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélènes overspel eindigt echter in een nachtmerrie wanneer haar minnaar in bed een hartaanval krijgt en overlijdt. Ze vlucht en besluit deze misstap direct te vergeten en er nooit met iemand over te praten. Maar diezelfde avond komt ze erachter dat ze in alle paniek haar handtas in zijn appartement heeft laten staan. Geconfronteerd met een duivels dilemma gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen. En dan meldt zich een jonge vrouw die zegt alles te hebben gezien die middag...

Voor jou - Jojo Moyes

Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?


Geachte heer M. - Herman Koch

In Geachte heer M. – het langverwachte nieuwe boek van Herman Koch – had de eens zo gevierde schrijver M. zijn grootste succes met een roman over de geruchtmakende verdwijning van Jan Landzaat. Deze leraar geschiedenis verdween na een korte affaire met een bloedmooie leerlinge, en werd voor het laatst gezien bij het vakantiehuisje waar zij met haar nieuwe vriendje verbleef. De roman was een bestseller en betekende M.'s internationale doorbraak, maar nu, aan het eind van zijn carrière, raakt hij steeds meer in de vergetelheid.

Maar niet bij zijn mysterieuze benedenbuurman, die M. scherp in de gaten houdt. Wat heeft hij met de verdwijningszaak te maken?

Met vlijmscherpe pen vertelt Herman Koch het intrigerende verhaal van een aftakelende schrijver, twee verliefde tieners en een verdwenen leraar. Door de bestseller lijkt hun lot voor eeuwig met elkaar te zijn verbonden.

Geachte heer M. is een grootse roman over jaloezie en afgunst, vriendschap en liefde. Met zijn wereldwijd geroemde scherpe blik ontziet Herman Koch ook nu weer niets en niemand11 opmerkingen:

 1. Overspel is een boek dat je makkelijk in één dag uitleest en spannend ;) Naar 'Voor jou' ben ik ook erg nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als groot literatuur liefhebber kies ik uiteraard voor Herman Koch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kies voor Herman Koch, want de andere boeken spreken mij niet aan. In ieder geval veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jou van Jojo Moyes! Prachtig verhaal! Als je de film Intouchables mooi vond, vind je dit ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die film niet gezien. Misschien is dat ook nog een idee als ik het boek gelezen heb en mooi vind :-).

   Verwijderen
 5. Voor jou van Jojo Moyes! Echt een mooi boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gekozen! Maar eigenlijk meer omdat ik er heel erg nieuwsgierig naar ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Voor jou" is echt een aanrader. Een heerlijk boek, leest lekker weg! Aangrijpend. ...

  BeantwoordenVerwijderen