Boeken algemeen

zaterdag 30 december 2017

Verraden (Venice Beach #3) - M.G. Reyes

Verraden, het derde en laatste deel van de Venice Beach-trilogie.
De eerste twee delen (Losgelaten en Aangeschoten), die ik ook heb besproken op mijn blog, waren erg spannend. Ook het derde deel is één en al spanning en actie.
De hoofdpersonen maken in korte tijd genoeg mee voor een heel mensenleven, of eigenlijk wel voor zés mensenlevens...



Omslagtekst:


Zes jongeren. Eén huis op Venice Beach. 
En een heleboel geheimen.

Sinds ze met zijn allen zonder enig ouderlijk toezicht in een strandhuis aan Venice Beach wonen, hebben de zes huisgenoten al een aantal kapitale blunders begaan - waarvan de confrontatie met een moordenaar wel het allerstomste was!

Omdat duidelijk is dat ze inmiddels veel meer weten dan goed voor hen is, houden ze zich gedeisd en proberen ze een oplossing te vinden voor alle problemen die ze hebben veroorzaakt.

Wanneer hun geheimen uiteindelijk stuk voor stuk aan het licht komen, zijn de gevolgen niet te overzien, maar weten ze één ding zeker: hun vriendschap blijft recht overeind en is belangrijker dan ooit!

Mijn mening:

Ik was erg benieuwd naar het vervolg van Aangeschoten. Nadat ik dat boek vorig jaar las, bleef het verhaal een beetje hangen. Zelfs na een jaar stond het me nog goed voor de geest. Een pluspunt voor een boek: Dat het een blijvende indruk achterlaat.

Wat er allemaal gebeurt in het boek, is niet heel logisch of realistisch. Er is wel érg veel aan de hand. Maar voor een young-adultserie is het niet erg dat het een beetje 'over the top' is. De verhaallijn houdt je aan het lezen. 

De opbouw van Verraden is hetzelfde als van de vorige twee boeken. Alle zes de hoofdpersonen (Maya, Grace, Lucy, Paolo, John-Michael & Candace)  hebben hun eigen hoofdstuk waar zij in een personaal perspectief centraal staan. Ook de datum en plaats waar het hoofdstuk zich afspeelt staan aangegeven. Dat zorgt ervoor dat het verhaal overzichtelijk blijft. Soms wordt een moment vanaf verschillende plaatsen en uit verschillende oogpunten beschreven om een compleet beeld te krijgen.

Aangeschoten, het tweede deel, eindigde op zaterdag 4 juli met een hoofdstuk van Grace. Verraden begint op dezelfde dag bij Grace.
Het derde boek speelt zich af tussen zaterdag 4 juli en donderdag 9 juli,
De hele serie gaat over een looptijd van iets meer dan een half jaar.

Op de website van HarperCollins kun je alvast een voorproefje van het boek lezen.

Verder lezen?
Verraden is als paperback voor €15,- verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. Het e-book kost €9,99.
Als je het boek via één van de links op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra.


Titel: Verraden
auteur: M.G.Reyes
Oorspronkelijke titel: Vindicated
vertaling: Angelique Verheijen
uitgeverij: HarperCollins

ISBN: 978 94 027 2490 5
aantal pagina's: 352
verschijningsdatum: september 2017 

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten