zondag 13 november 2016

Losgelaten (Venice Beach #1) - M.G. (Maria Guadelupe) ReyesOf ik benieuwd was naar wat er gebeurt als je zes jongeren zonder toezicht van volwassenen in een huis laat wonen. Jazeker!

Dat is dan ook precies wat er in Losgelaten aan de hand is.

In de Amerikaanse staat Californië bestaat een wet waarbij jongeren ontvoogd kunnen worden. Vanaf 14 jaar kan een kind zelf aanvragen of hij of zij niet langer onder toezicht van zijn of haar ouders hoeft te staan. Bizar.

Waar gaat het boek over:

Grace, Candace, Paolo, John-Michael, Lucy en Maya komen samen terecht in een strandhuis in Venice Beach, Malibu. (Geen verkeerde plek om te wonen lijkt me.)
Het huis is van de moeder van Candace. Zij ziet het niet zitten om Candace in huis te hebben, maar wil wel dat ze geschikte huisgenoten heeft.

Wat ze niet weet, is dat iedereen in huis wel een geheim met zich meedraagt. Gevaarlijke geheimen. En geheimen staan erom bekend dat ze meestal uitkomen...

"Na de gezelligheid van het etentje moest ze zich weer verlagen tot smerig bedrog en spionage. Er was geen sprake van dat ze deze opdracht kon weigeren. Voor ze in het strandhuis kwam wonen, had er al zo veel op het spel gestaan. Maar nu? Ze zou in sneltreinvaart uit het paradijs worden gegooid..."


Mijn mening:

Het boek leest als een thriller. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. Buiten dat zijn de hormonen van het stel ook hard aan het werk. En dat alles tegen een droom-achtergrond.

Per hoofdstuk wisselen de personages elkaar af in een personaal perspectief en leer je ze als lezer stuk voor stuk steeds iets beter kennen. Maar niemand wordt helemaal blootgegeven. 
Zelfs aan het einde van het boek blijven er nog vraagtekens over. Dat maakt uiteraard erg benieuwd naar het vervolg; Aangeschoten.

Ik had niet echt een favoriet personage, al vond ik de een wel wat interessanter dan de ander. Maar ik denk dat dat ook grotendeels kwam, doordat die personages en hun verhaallijnen net iets meer aan bod kwamen.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Losgelaten
auteur: M.G.Reyes
Originele titel: Emancipated
vertaling: Angelique Verheijen
uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 978 94 027 0510 2
aantal pagina's: 352
verschijningsdatum: oktober 2015 

Koop bij bol.com


InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten