dinsdag 11 juli 2017

Een miljoen werelden met jou (Firebird #3) - Claudia Gray

Titel: Een miljoen werelden met jou
Oorspronkelijke titel: A Million Worlds With You
auteur: Claudia Gray
vertaling: Marjet Schumacher
uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 978 94 0272 310 6
aantal pagina's: 352
verschijningsdatum: mei 2017


Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.


Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Een miljoen werelden met jou is het afsluitende deel van de Firebird-trilogie. Een trilogie die een multiversum voor je opent...

Bij iedere beslissende keuze die er gemaakt wordt, splitst het universum, dat dus niet zo uni is, zich om in twee richtingen verder te gaan. Dat gebeurt ontelbaar vaak, dus bestaan er ontelbaar veel alternatieve werelden waarin dezelfde personen bestaan, maar dan een beetje anders door de andere keuzes die ze gemaakt hebben.

Het is een beetje de 'stel-dat'-wereld. Stel dat ik toen niet (of juist wel) dat gedaan had, dan had mijn leven er heel anders uit gezien. Dat heeft iedereen vast wel eens een keer gehad.

Zo zijn er in de Firebird-serie ontelbaar veel Marguerites. En aangezien de Marguerite waar de serie over gaat in haar alter-ego's kan overspringen, zijn er ontelbaar veel werelden waar ze naartoe kan.
Middeleeuwse werelden, maar ook hypermoderne.
Werelden waar miljarden levens op het spel staan.

"Als iemand je vertelt wie hij is, geloof hem dan. Als een man tegen je zegt dat hij het moeilijk vindt om een vrouw te vertrouwen, ga je er niet van uit dat jij het allemaal kunt oplossen door de aardigste, beste vrouw ooit te zijn. Nee, je zegt: Bedankt voor de waarschuwing. Sterkte ermee. Leuk je gekend te hebben. Vervolgens loop je weg zonder achterom te kijken."


Omslagtekst:

Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaatje waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Inmiddels heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley erop uit is om honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. 

Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde Marguerite uit een andere dimensie, de de echte Marguerite altijd een stap voor lijkt te zijn.

Het wordt een strijd tussen de Marguerites... en er kan er maar één winnen!

Mijn mening:

Net als de vorige twee delen, vond ik ook dit deel erg spannend. Het verhaal speelde zich in dezelfde wereld af als toen, maar toch werd er weer een heel nieuwe wending aan het verhaal gegeven. 
Claudia Gray is met creatieve oplossingen gekomen voor problemen van Marguerite en heeft haar weer in bijzondere en extreme werelden gebracht.

Naast het wereldreddende aspect, is er ook het romantische aspect tussen Marguerite en Paul. Marguerite hoopt dat ze in hun wereld bij elkaar kunnen zijn, zoals in vele andere wel het geval is.
Maar ook familie is erg belangrijk.

"Zou er iemand anders in het multiversum zijn die in één oogopslag mijn hele geschiedenis kan lezen? Paul kijkt dwars door me heen, tot in mijn kern, mijn waarheid. Dat heeft hij altijd gedaan."


Links naar mijn recensies van de andere twee delen:
Duizend stukjes van jou
Tienduizend hemels boven jou
InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten