dinsdag 14 november 2017

Griezelwielen (Dolfje Weerwolfje #18) - Paul van Loon

Ik had geen beter moment kunnen kiezen om Griezelwielen, het nieuwste Dolfje Weerwolfjeboek voor te lezen: Precies rond Halloween.
Dat is ook wanneer het boek zich afspeelt, dus konden we ons extra goed inleven.Waar gaat het boek over:

In Griezelwielen is het Weerwolvenbos nog griezeliger dan normaal. Het zit helemaal vol met de engste monsters en ze zitten achter Dolfje aan. Een nachtmerrie? Of gebeurt het allemaal echt
Daar heeft opa Weerwolf al snel antwoord op: Met Halloween gaat de deur van de geestenwereld een nachtje open. Dit keer is er alleen iets misgegaan en is de deur al eerder opengegaan.

Werk aan de winkel voor Ginder Geestenjager. In een koets van vuur en met een gevaarlijke zweep jaagt hij op griezels. Alleen is hij in de veronderstelling dat alle weerwolven óók griezels zijn.

Een spannende tijd breekt aan...

Mijn mening:

Een boek vol nieuwe griezels, maar ook met nieuwe vrienden.

Vanaf de eerste bladzijde was het nieuwe Dolfje-avontuur gruwelijk eng. Bijna te eng om voor het slapengaan voor te lezen. 
Net als bij de andere boeken uit de serie is één hoofdstuk lezen meestal geen optie, doordat de hoofdstukken vaak met een enge cliffhanger eindigen. 
Oplossing 1: Nog even een pagina doorlezen, want dan is het scherpste randje er wel vanaf. Pas op dat je dan niet per ongeluk weer tot het eind van het hoofdstuk doorleest, want dan heb je weer hetzelfde probleem.
Oplossing 2: Gewoon doorlezen tot het einde ;-).

Het leesniveau van Griezelwielen is E4. Vanaf een jaar of 8 goed zelf te lezen dus. 
De pagina-indeling is overzichtelijk met niet al te lange zinnen en een goede afwisseling met beeldende, kleurrijke illustraties.
Als je acht jaar bent en dit boek zelf gaat lezen, moet je wel opgewassen zijn tegen het hoge griezelgehalte.
Volgens mij is het boek voor kinderen uit groep acht zelfs nog spannend genoeg. Dát ga ik binnenkort maar eens proberen met een stukje voorlezen. Ik ben benieuwd hoeveel kinderen het boek dan het liefst uit mijn handen zouden willen trekken om het boek zelf verder te lezen :-).

Paul van Loon schrijft in het nawoord van Griezelwielen hoe hij op het idee voor het verhaal is gekomen. Dit avontuur is mede te danken aan een meisje in een rolstoel die bij een theatershow vroeg of er een keertje een rolstoel een rol kon gaan spelen in een Dolfjeboek. 
Omdat het al even geleden was dat zij het vroeg, wist Paul van Loon niet meer om wie het ging. Gelukkig heeft hij het desbetreffende meisje uiteindelijk weten te traceren.

Griezelwielen is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Als je het boek via een link op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost dat niets extra. 

Voor meer recensies van mij over de boeken van Dolfje Weerwolfje klik je hier.

Titel: Griezelwielen
auteur: Paul van Loon
illustraties: Hugo van Look
uitgeverij: Leopold
ISBN: 978 90 258 7303 5
aantal pagina's: 160
verschijningsdatum: september 2017


Koop bij bol.com


InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten