Boeken algemeen

dinsdag 21 november 2017

Pijn - Mel Wallis de Vries

Vorige maand kwam de nieuwe jeugdthriller van Mel Wallis de Vries uit: Pijn.
Net als van haar andere boeken, is ook hier een trailer van gemaakt. Een leuke manier van reclame voor een boek, die jongeren vast aan zal spreken.


Van Uitgeverij De Fontein kreeg ik een digitaal leesexemplaar van het boek. Vorig jaar mocht ik Shock (klik) recenseren. Dat boek kreeg van mij vier sterren. Ik kon dan ook niet wachten om in Pijn te beginnen. 

Omslagtekst:

 "Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn...

Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?"


Mijn mening:

Een erg spannend boek waarbij je het gevaar continu op de loer voelt liggen en je op een gegeven moment niemand meer vertrouwt.
Minstens zo spannend als Shock en niet meer weg te leggen als je eenmaal begonnen bent.

De 16-jarige Mandy is de hoofdpersoon in het boek. Haar moeder ligt doodziek in het ziekenhuis, waar haar vader meestal ook te vinden is. Met haar zus Nina kan Mandy niet echt goed overweg. Dat betekent dat Mandy er voor een groot deel alleen voor staat.
Voor haar vriendinnen draait de wereld gewoon door. Zij kunnen zich niet voorstellen wat Mandy doormaakt en hebben zo hun eigen problemen.

In dezelfde tijd is Amsterdam in rep en roer doordat er een moordenaar actief is. Een moordenaar die het gemunt heeft op meisjes van ongeveer de leeftijd van Mandy.

Deze meisjes komen om de beurt aan bod in het boek en delen zo hun laatste momenten met de lezer.
Omdat de moordenaar die momenten onder andere op Snapchat deelt, wordt hij al snel de Snapchatkiller genoemd. 
Een killer met naar het lijkt een wraakzuchtig motief. Maar waarom?

Doordat Mel Wallis de Vries in haar boek goed gebruik maakt van de technologie van nu en wat jongeren bezighoudt, komt het verhaal extra goed binnen. 

Naast heel veel spanning met momenten waarna je liever niet meer in het donker door je eigen huis loopt, zijn er ook wat heftigere momenten op romantisch gebied. 

Pijn is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. De hardcover kost daar €13,99, het e-book €6,99. 
Als je het boek via één van de links op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra. 

Titel: Pijn
auteur: Mel Wallis de Vries
uitgeverij: De Fontein
ISBN: 978 90 261 4435 6
aantal pagina's: 232

verschijningsdatum: oktober 2017



Koop bij bol.com


InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten