dinsdag 9 januari 2018

Operatie Pisang (Costa Banana #3) - Jozua Douglas

Titel: Operatie Pisang
auteur: Jozua Douglas
illustraties: Elly Hees
uitgeverij: De Fontein
ISBN: 978 90 261 4396 0
aantal pagina's: 240
verschijningsdatum: september 2017Bekijk op bol.com

Omslagtekst:

Een grappig spionage-avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana.

Rosa en Fico krijgen privéles van meester Gabriël. Vooral Rosa is gek op hem. Als de meester plotseling verdwijnt zonder afscheid te nemen, gaat ze met haar broertje Fico en vriendin Julia op onderzoek uit. Algauw ontdekken ze dat er vreemde dingen gebeuren in en rond het paleis. Wie is bijvoorbeeld de beeldschone Coco met wie meester Gabriël verkering heeft? En wie is die geheimzinnige man met de snor?

Operatie Pisang is het los te lezen vervolg op De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Die boeken wonnen de Pluim van de Senaat van de Kinderjury én waren genomineerd voor Kinderboek van het jaar door DWDD.

Mijn mening:

Jozua Douglas heeft in Operatie Pisang de wereld van Rosa en Fico iets vergroot, waardoor er weer meer te beleven valt. 
Een groot deel van het verhaal speelt zich nu buiten het presidentiële paleis af en in de 'gewone'-mensenwereld. Wat ik erg leuk vind aan de Costa Banana-serie, is dat het de (jonge) lezers aan het denken zet over wie wat gedaan heeft. Het zijn een soort jeugd-detectiveboeken. Daarnaast zijn de boeken erg spannend en wil je eenmaal begonnen gewoon verder lezen over de stoere Rosa, haar verwende, maar toch wel slimme broertje Fico en de vaak domme, dictator-achtige president Pablo Fernando (die door schade en schande wel iets wijzer is geworden gedurende de boeken).

De president blíjft maar denken dat meisjes een soort achtergestelde wezens zijn, die geen goede wetten kunnen bedenken en zéker geen president kunnen worden. Rosa is nog steeds vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. 

Rosa staat veel in de schijnwerpers in de Costa Banana-boeken, maar dat maakt het absoluut niet tot een meidenboek. De boeken zijn goed geschikt voor zowel jongens als meisjes en ook érg leuk om voor te lezen!

Wil je dit boek ook lezen?

Operatie Pisang is als hardcover o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Als je het boek via een link op mijn pagina bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra. 

Zelf heb ik dit boek overigens geleend bij de bibliotheek. Via de app Bibliotheekwise van de bibliotheek is het erg handig om boeken te reserveren. Daar maak ik dan ook veelvuldig gebruik van. 
(Een lidmaatschap is gratis tot 18 jaar.)

 Via onderstaande links kun je lezen wat ik van de andere twee boeken van Costa Banana vond.

De gruwelijke generaal (recensie van Alessio op ikvindlezenleuk.nl)
De ongelooflijke Ravi Ravioli


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten