zaterdag 11 januari 2014

Eve & Adam - Michael Grant en Katherine ApplegateEve & Adam

Young adult - Eén van mijn favoriete genres. 
Michael Grant - Schrijver van een van mijn favoriete series: Gone.
Logisch dus dat dit boek op mijn leeslijstje terecht is gekomen.Het boek begint gelijk al heftig. Hoofdpersoon Eve wordt aangereden door een auto. Maar in plaats van dat het alleen heel dramatisch is, is het ook nog humoristisch. Terwijl Eve door de lucht vliegt ziet ze dat er uitverkoop is bij Footlocker en denkt ze dus aan een stel Nikes op het moment dat ze waarschijnlijk dood zal gaan. 
Dit blijkt uiteraard niet zo te zijn. Eve komt in het laboratoriumziekenhuis van haar moeder terecht.
En omdat ze zich al wonderlijk snel beter voelt en zich begint te vervelen mag ze zich bezig houden met een simulatieprogramma om mensen te ontwerpen. Samen met haar vriendin Aislin vermaakt ze zich hier prima mee. Ze ontwerpen de ideale jongen. Adam.
In het lab is ook Solo aanwezig. Hij probeert bewijzen te vinden tegen Terra Spiker, de krengerige moeder, en directeur van het lab. Bewijzen dat ze in het lab met onethische en illegale dingen bezig zijn. Genmanipulatie en klonen. 

Op sommige momenten is het boek wel een beetje voorspelbaar, maar ook vaak erg verrassend. 
Een aanrader als je van het young adult genre houdt. Als je nog nooit iets dergelijks gelezen hebt zou ik het zeker eens proberen ;-). Geen opmerkingen:

Een reactie posten