zaterdag 14 februari 2015

In elk boek een boekenwurm?


Ik let er al een tijdje op: De boekenlezers in de boeken. In de maanden dat ik het in de gaten houd ben ik maar een paar boeken tegengekomen waarin niet gelezen werd. Wat me ook opviel is dat er best veel boeken zijn waarin een bibliotheek een rol speelt.
Best bijzonder, of je nou in een sprookjeswereld leeft, in een nachtmerrie of een roman: Lezen hoort erbij.

Waarschijnlijk is lezen voor de schrijver zelf ook een heel normale tijdsbesteding. Logisch dus dat er ook lezers in de boeken verwerkt worden. Ze slapen, eten en drinken toch ook? ;-).

Het is niet in ieder boek even opvallend. Soms gaat de hoofdpersoon uit een boek alleen even met een boek en een kop thee op de bank zitten om tot rust te komen.
De boeken waar geen lezers in voorkwamen waren vaak waargebeurde verhalen.

Hieronder zomaar even een greep uit boeken die ik afgelopen tijd heb gelezen en waarin boeken een opvallend item binnen het verhaal waren. In sommige boeken ligt het er niet heel dik bovenop, maar viel het mij wel op.
(Als je op de titel van bovenstaande boeken klikt kom je bij mijn recensie over dat boek.)Ik blijf het in de gaten houden en kom er in mijn recensies op terug als ik weer boekenlezers in boeken spot. Dat zal vast regelmatig zijn :-).

Op 22 februari las ik Dreiging en Duisternis van Leigh Bardugo uit. Hierin speelt het boek Istorii Sankt'ya een belangrijke rol. 

In welk boek kwam jij een boekenwurm tegen?
Een link achterlaten naar het desbetreffende boek op een blog mag ook!

Follow on Bloglovin

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig! Ik ben niet de enige die hierop let. Ik vind het ook ontzettend leuk om een lijstje bij te houden van boeken die voorkomen in boeken. Vaak inspireerd dat me ook om de genoemde boeken zelf te gaan lezen - zo voel ik me nog dichter bij de hoofpersoon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon me ook al niet voorstellen dat ik de enige was die het opviel :-).

   Verwijderen
 2. Wat een leuk lijstje. Ik let er eigenlijk niet echt op, maar ben bang dat ik dat nu wel ga doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen