zaterdag 21 februari 2015

SSS: Super 6 plekken om te lezen

Super Six Saturday: Ik dacht, ik doe ook weer eens mee. 

SSS wordt georganiseerd door Bookbabbles.nl. Op hun site kun je ook de lijst vinden met de onderwerpen voor de komende tijd.

Super 6 plekken om te lezen. Die moet ik vast wel kunnen bedenken. Maar ga ik dan voor de plekken waar ik het liefst lees, of voor de plekken waar ik het vaakst lees?
Oké, waar ik het vaakst lees. Als ik ga voor waar ik het liefst lees krijg je van die fantasiedingen denk ik. Lekker lezen in een hangmat op een palmbomenstrand ofzo...

1. De plek waar de meeste uren lezend doorbreng is de bank. En meestal niet gewoon zittend op de bank, maar op de leuning. Geen idee waarom, want het zit niet eens heel lekker. Misschien in de startblokken voor als ik weer wat anders moet gaan doen.
Als ik 's avonds op de bank lees zit ik er wel op zoals het hoort. Lekker in een hoekje van de bank, zodat het boek op de leuning kan liggen. 

2. Ik lees ook iedere avond in bed. Door de week val ik dan vaak al lezend in slaap. Soms ben ik nog wel wakker genoeg om mijn boek aan de kant te leggen. Soms lees ik halve nachten door.

3. Nu het nog koud is buiten zit ik ook vaak op de verwarming te lezen. Het is een vreselijk rotding, zit helemaal niet lekker, dus een kussen erop kan geen kwaad. En anders een kussen van een tuinstoel ervoor en er met mijn rug tegenaan.

Afbeeldingsresultaat voor cartoon boeken lezen4. De kinderen vinden het fijn als ik bovenaan de trap blijf zitten tot ze slapen. Dat vind ik met een boek erbij helemaal niet zo'n ramp. De laatste tijd slapen ze 's avonds snel, dus het bovenaan de trap lezen loopt wel een beetje op z'n eind. Maar ik heb daar heel wat uren doorgebracht het afgelopen jaar. Soms bleef ik ook nog wel een half uur zitten als de kinderen al sliepen. Dat heb je soms met spannende boeken...

5. Er is ook nog een rustig plekje in huis waarvan de deur op slot kan en waar niemand me stoort waar ik af en toe wel eens lees ;-).

6. En last but not least, op het moment nog niet een heel fijn plekje, maar de tijd zit er weer aan te komen: Lekker in de tuin in de zon! 


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Ja in de tuin in de zon is ook een heel fijn plekje! Maar daar moeten we nog even op wachten.

    BeantwoordenVerwijderen