donderdag 8 juni 2017

Echte liefde vind je in de boekhandel - Veronica Henry


"Dat was dus waarom mensen lazen. Omdat boeken dingen uitlegden, hoe je dacht en hoe je je gedroeg. En ze lieten je beseffen dat je niet alleen stond in dat doen wat je deed en voelen wat je voelde."


Een boek waarin een boekhandel centraal staat, dat kan eigenlijk niet missen voor een echte book-a-holic.
Laat het dan ook geen grote verrassing zijn dat ik dit boek van Veronica Henry graag wilde lezen.

Veronica Henry komt uit Engeland. In 2000 tekende ze aldaar haar eerste boekcontract. Inmiddels werkt ze aan haar vijftiende boek. Echte liefde vind je in de boekhandel is haar tweede boek dat in Nederland uit is gekomen. In 2003 verscheen hier Het huis Honeycote.
Afgelopen maand verscheen in het Engels The Forever House, daarvan klinkt de omschrijving, net als van Echte liefde... veelbelovend.

Alvast een tipje van de sluier: Als je van de boeken van Jill Mansell houdt, kun je Echte liefde vind je in de boekhandel vast wel op prijs stellen.

Waar gaat het boek over:

Na een kort ziekbed komt de vader van Emilia, Julius Nightingale, te overlijden. Het gemis is groot, maar haar vader heeft een stukje van zijn ziel voor Emilia achtergelaten: zijn boekwinkel Nightingale Books.
Voor Julius was de boekwinkel zijn leven, zijn klanten zijn familie. Iedereen mist hem, maar ze zien in Emilia een ware opvolgster.
Zelf weer Emilia dat nog zo net niet. Aan haar liefde voor lezen zal het in elk geval niet liggen.

"Julius was er niet meer. zij was in zijn voetsporen getreden. Of beter: ze probeerde of deze haar wel pasten. De ene keer voelden ze veel te groot, de andere keer leken ze te klein."


In de boekwinkel komt half Peasebrook elkaar tegen. Voor een boek, maar ook voor een luisterend oor.

Mijn mening:

Een lekkere feelgood--roman die ik in één ruk heb uitgelezen.
Het is mooi geschreven, ik ben er veel mooie zinnen in tegengekomen. Daarvan kom je er een aantal in deze recensie tegen.
Daarnaast zit er de nodige diepgang in het boek.

De personages zijn interessant en hebben (bijna) allemaal een hoge gunfactor.

Julius komt gelijk aan het begin te overlijden, maar toch leer je hem in de loop van het boek goed kennen en wordt de boekwinkel een soort belichaming voor hem.

Naast de verhaallijn van Emilia, zijn er nog een aantal verhaallijnen. Bij allemaal zijn boeken en de boekwinkel de bindende factor.
De hoeksteen van de samenleving. Was het maar écht zo.

"Een plek waar mensen hun verbeeldingskracht kunnen verkennen: terug naar het verleden als ze dat willen, of naar een andere wereld, of de toekomst. 

Dat is tenslotte wat een boekwinkel zou moeten zijn, een toegangspoort naar een andere wereld."


In het boek gaat het veel over andere boeken en wordt er veel gequote uit belangrijke boeken. Dat kan om een roman gaan, maar ook om een kookboek, want naast boeken, spelen ook eten en muziek een grote rol.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Echte liefde vind je in de boekhandel
Auteur: Veronica Henry
Originele titel: How to Find Love in a Bookshop
vertaling: Willeke Lempens
uitgeverij: Boekerij
verschijningsdatum: januari 2017
ISBN: 978 94 023 0775 7 (e-book)
aantal pagina's: 272


Bekijk op bol.com

InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten