dinsdag 13 juni 2017

Sterrenstof - Krystal Sutherland

Titel: Sterrenstof
Auteur: Krystal Sutherland
Originele titel: Our Chemical Hearts
vertaling: Hanneke van Soest
uitgeverij: Young & Awesome
verschijningsdatum: oktober 2016
ISBN: 978 90 258 7065 2
aantal pagina's: 328

Bekijk op bol.com


Toen dit boek net uitgekomen was, kon ik de boekwinkel niet inlopen zonder ermee geconfronteerd te worden. Dat kwam doordat uitgeverij Leopold een nieuwe boekenlijn had opgezet: Young & Awesome.
Naast boeken zijn er ook pennen en notitieboekjes e.d. (goodies) verkrijgbaar.

Misschien omdat ik niet echt tot de doelgroep behoor, heb ik mij niet laten verleiden tot het kopen ervan. Ik ben wel een voorstander van meer boeken gerelateerd young-Adult materiaal en meer aandacht voor boeken voor die leeftijdsgroep.

Inmiddels is Sterrenstof in de bibliotheek verkrijgbaar en kon ik het boek via die weg lezen en beoordelen.

Omslagtekst:

"Henry is nog nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het schooljaar van het examenjaar zomaar de klas binnen komt lopen. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, een positie waar Henry al jaren van droomt.

Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven... wanneer dan wel?"

Mijn mening:

Een intrigerend verhaal geschreven vanuit de 17-jarige Henry Page. Henry is een beetje naïef en weet niet altijd wat hij met zijn gevoelens aan moet. Op liefdesgebied is hij een groentje, maar langzaamaan leert hij voor zichzelf en zijn gevoelens op te komen. 

De chemie tussen Henry en Grace is duidelijk voelbaar. In de oorspronkelijke titel Our chemical hearts wordt daar meer nadruk op gelegd. Liefde is namelijk niet slechts een gevoel, het is een chemische reactie die plaatsvindt in het hart. Liefde is een verslaving. Liefdesverdriet is een afkickverschijnsel.

De liefde maakt het Grace en Henry niet gemakkelijk. Gelukkig heeft hij een stel goede vrienden en zijn familie die hem er doorheen slepen en hem opbeuren wanneer dat nodig is. 

Sterrenstof is helemaal van deze tijd. Zo maken de personages veel gebruik van social media en bestaan hele bladzijden uit berichtensessies tussen onder andere Grace en Henry.
Verder heb je het complete middelbareschoolpakket met .. school, feestjes, drank, drugs en seks.

En denk je nu dat Grace alleen maar zwaar op de hand is, dat is niet zo. Tussen Grace en Henry zijn er veel humoristische gesprekken, waardoor het boek op zichzelf ook niet al te zwaar is. 

Hoewel het einde van het verhaal mij niet echt voldoening gaf, was het toch een leuk boek om te lezen.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten