dinsdag 6 februari 2018

Beestenbende - David Baddiel

Eén van mijn kinderen is vooral gek op boeken over dieren, dus toen ik in de bibliotheek Beestenbende tegenkwam, dacht ik toch wel een geschikt boek gevonden te hebben.

Omslagtekst:

Max houdt niet van dieren.
En dat is een probleem, want de rest van zijn familie is er dol op. Ze hebben een huis vol dieren. Maar de dingen die Max leuk vindt, zijn er niet te vinden. Zoals de laptop die hij voor zijn verjaardag had gevraagd.

Het enige lichtpuntje is het schoolreisje van groep 7, al had Max nooit gedacht dat zijn ouders daar genoeg geld voor hadden. Maar hij mag mee! En nu zitten ze in de bus, op weg naar...

... O, nee. Een boerderij.

In de dagen die volgen, verandert Max en leert hij heel veel over dieren. Meer dan hij zou willen. Hij ontdekt hoe het echt is om een dier te zijn. Verschillende dieren zelfs...
Hij gaat er anders door denken. En praten. En eten. En, eh... ruiken. Zal hij ooit nog de oude worden? Of zal hij voor altijd veranderd zijn?

Klinkt leuk toch? :-)

En dat was het ook! Niet alleen mijn zoontje, maar ook ik vond één hoofdstuk voor het slapengaan niet genoeg.

Waarom je dit boek zou moeten lezen?

  • Het is spannend. Komt het óóit goed met Max? (Wil je eigenlijk wel dat het goedkomt?)
  • Het is grappig. 
  • Het is leuk om te lezen hoe Max verandert.
  • Je kruipt als lezer in de huid van allerlei dieren.
  • Voor als je houdt van voorlezen met stemmetjes is dit het perfecte boek.
  • De extra stukjes die de schrijver onderaan de tekst heeft gezet als bijschrift zijn vaak érg grappig. (Niet overslaan dus!)
  • In het begin lijkt het net of je een realistisch boek leest, maar hoe verder je komt, hoe meer het een fantasieverhaal blijkt te zijn. (Gelukkig maar, want je wil bijvoorbeeld niet meemaken dat je meester of juf je helemaal niet mist als je er niet bent.)
  • Er staan leuke illustraties in het boek die je een nog duidelijker beeld geven van het verhaal dan dat de tekst dat al doet. 
Beestenbende is als hardcover o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Het boek kost daar €14,99. Als je via een van de links op mijn blog bestelt, ontvang ik een klein bedrag aan commissie. Jou kost het niets extra.

Titel: Beestenbendeauteur: David Baddiel
vertaald uit: Engels
oorspronkelijke titel: AniMalcolm
vertaling: Sandra C. Hessels
illustraties: Jim Field
uitgeverij: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 1476 8
aantal pagina's: 360
verschijningsdatum: oktober 2017

Bekijk op bol.com

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten