zaterdag 10 februari 2018

Claimed in Shadows (Midnight Breed #15) - Lara AdrianNa maar liefst 3 korte novelles kwam afgelopen maand deel 15 van The Midnight Breed-series uit: Claimed in Shadows.

Waar gaat het boek over:


In Claimed in Shadows spelen Aric Chase (zoon van Sterling en Tavia) en Kaya de hoofdrol.
Aric is een zogenaamde daywalker en kan schaduwen zo ombuigen dat hij erin kan verdwijnen. Kaya is een breed mate. Zij kan de gedachten van mensen die ze aanraakt lezen.
Behalve Aric heeft ook Kaya iets met schaduwen: Schaduwen in haar ogen die geheimen verhullen...
Aric en Kaya lijken al snel voor elkaar te vallen, maar haar schaduwen houden hen alletwee tegen.

Behalve dat, is er ook het werk dat hen roept. Kaya zou maar al te graag bij het Broederschap (The Order) in Montreal (het team van Niko en Renata) willen horen en doet daar dan ook alles voor. Net als Aric. Alleen hoopt hij dat bij een ander team te kunnen doen.

Het gevecht dat het Broederschap voert is nog steeds tegen Opus Nostrum, de vampierhaters met hun UV-wapens.
Het Broederschap zet kleine stappen in de richting naar de ontmaskering van deze terroristische groep, maar iedere keer als ze dichterbij komen, moeten ze noodgedwongen weer stappen terug zetten.

Behalve over Kaya, Aric en Opus Nostrum lees je ook hoe het verder gaat met Niko en Renata. Renata staat op het punt te bevallen van hun eerste kind. Een gebeurtenis die de oorspronkelijke leden van het Broederschap bij elkaar roept.

Claimed in Shadows is weer een erg goed verhaal. Zelfs zonder de verhaallijn tussen Aric en Kaya zou het een spannend boek zijn om te lezen.

Het is nog steeds jammer dat Luitingh Sijthof na deel 9 gestopt is het uitgeven van de serie.
Voor lezers die geen problemen hebben met het (verder) lezen in het Engels is het natuurlijk geen probleem.

Aankomend voorjaar komt er trouwens een spin-off van de Midnight Breed-serie: The Hunter Legacy, met als eerste titel Born of DarknessDie staat alvast op mijn verlanglijstje :-).

Waarom zou je de Midnight Breed-serie moeten lezen?

  • Vampiers
  • Ero- Romantiek
  • Spannende verhaallijn
  • Stoer!
  • Uren achter elkaar doorlezen (nachten doorhalen)

Nadat het verhaal zich in deel 14,5, 14,6 en 14,7 afspeelde in Italiƫ (grotendeels Rome) is de verhaallijn in dit deel weer terug in de Verenigde Staten.
Er wordt, op een zinnetje na, niet teruggeblikt naar de voorgaande tussendelen, dus je hoeft ze niet perse van tevoren te lezen. Al is het wel leuk om de volgorde aan te houden. Dat heb ik dan ook gedaan.

Vorige week las ik eerst Midnight Unleashed (#14,7), het verhaal over Trygg en Tamisia.
Afgelopen jaar Midnight Untamed (#14,5) (Savage & Arabella) en Midnight Unbound (#14,6) (Scythe & Chiara).
Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. De novelle's van Lara Adrian heb ik eigenlijk steeds overgeslagen. Ik heb de serie tot en met Bound to Darkness gelezen. Jammer genoeg konden zowel dat boek als Defy the Dawn me iets minder overtuigen waardoor ik de vervolgdelen nog niet heb aangeschaft. Wel fijn om hier te lezen dat jij ze nog steeds graag leest.

    BeantwoordenVerwijderen