zondag 29 juni 2014

Barista! Troost - Elsbeth Witt

In november 2013 kwam het eerste deel van Barista!, Koffie Verkeerd uit, deel 2, Zoete inval verscheen in februari en afgelopen mei lag deel 3, Troost, al in de winkel. Drie boeken in een half jaar tijd!
(Wanneer kunnen we weer een nieuw boek verwachten Elsbeth? Ik wil je niet opjagen ofzo hoor... ;-) )

Alle drie de boeken spelen zich af in koffiebar Barista!, waar Luigi de eigenaar is. Hij heeft inmiddels vier meiden in dienst: Laura, Iris, Sophie en Nadia.
In deel 1 kun je lezen over Laura. Klik hier om mijn recensie over dat boek te lezen.
In Zoete Inval, het tweede deel gaat het over Iris (klik) en in dit derde deel staat Sophie centraal.

Troost gaat over single moeder Sophie. Sophie heeft toen ze 17 was een dochtertje gekregen, Yasmina. Met de vader heeft ze geen contact, die weet zelfs niet eens van het bestaan van zijn dochter af.
Sophie hoopt dat het nog lang duurt voor Yasmina vragen gaat stellen over haar vader, maar helaas, daar komen de vragen al. 
Sophie is de vader van Yasmina al lang uit het oog verloren, maar spoort hem weer op. Destijds was Sophie hartstikke gek op hem, maar hij nam het niet zo nauw met meisjes. Zou het nog net zo'n gladde boy zijn als 8 jaar geleden?
Ondertussen verschijnt de broer van collega Laura ten tonele. Die is zogezegd goed opgedroogd. Een echte Australische surfdude. Hij lijkt Sophie wel te zien zitten.

In alle drie de Barista! delen staan de baristi in tweestrijd. Twee leuke mannen om uit te kiezen. Wie gaat het worden? Dat blijft in dit deel tot de laatste bladzijden de vraag. Een vraag die ervoor zorgt dat je blijft lezen.
Ik ben door het boek heen gevlógen!

De boeken sluiten qua tijd mooi op elkaar aan. Ik vind het leuk dat er in het verhaal geen grote breuk in de tijd zit. Het is dus niet zo dat Laura uit Koffie verkeerd al een stel kinderen heeft in dit deel.
In Troost wordt regelmatig teruggeblikt naar gebeurtenissen uit de andere delen. Dat maakt dat je het verhaal ook goed zou begrijpen als je de andere delen niet gelezen hebt. Maar, als je toch op zoek bent naar leuke boeken, kan je net zo goed in deel 1 beginnen. Dan heb je er daarna nog twee delen in het vooruitzicht :-). In omgekeerde volgorde zijn ze een stuk minder verrassend.

En wat ik me nu afvraag: Ben ik nu zo'n tegendraads persoon (vaak wel), of zijn er meer lezers die het leuker gevonden hadden als Sophie een andere keuze gemaakt had?

Bestel Troost boek bij Bol.com.


http://leesdan.blogspot.nl/2014/01/barista-koffie-verkeerd-elsbeth-witt.html http://leesdan.blogspot.nl/2014/05/barista-zoete-inval-elsbeth-witt.html http://leesdan.blogspot.nl/2014/06/barista-troost-elsbeth-witt.html

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten