zaterdag 7 juni 2014

City of heavenly fire (The Mortal Instruments #6) - Cassandra Clare

Erchomai - I am coming...

Zo eindigt Stad van verloren zielen, het vijfde deel van de Kronieken van de onderwereld, zoals de serie in het Nederlands genoemd wordt.
Onder de naam The Mortal Instruments is de serie inmiddels, mede door verfilming van het eerste deel wellicht beter bekend.

"Freely we serve
Because we freely love, as in our will
To love or not; in this we stand or fall."

Nadat Clary Jace heeft neergestoken met het zwaard Glorieus en het kwaad uit hem heeft gedreven, gaat Sebastian er vandoor. Maar hij belooft terug te komen.
En hij komt terug. Onsterfelijk. Sterker dan ooit. Hij pleegt aanslagen op meerdere instituten van de Nephilim om de schaduwjagers uit de helse beker te laten drinken om zo zijn eigen leger van duistere schaduwjagers te creëren.
Hij lijkt niet te stoppen te zijn.
Toch geven Clare, Jace, Alec, Isabelle en Simon niet op.
Maar, geen oorlog blijft zonder (slacht) offers.

Het is al anderhalf jaar geleden dat ik deel 5 uitgelezen had, nu was er dan eindelijk het zesde deel. Nog niet in het Nederlands, maar een boek als dit in de originele taal lezen vind ik eigenlijk wel leuker.
De Engelse uitdrukkingen die bij de schaduwwereld van de Nephilim horen vind ik net wat mooier dan de vertaling. Wanneer het boek in het Nederlands uit gaat komen weet ik niet.

Een supermooi slot van de Mortal Instruments. Vol verrassingen. Liefde, haat (wat ligt het dicht bij elkaar soms) en actie.
Behalve de vertrouwde personages leren we ook een aantal andere wat beter kennen, waaronder Emma Carstairs en de Blackthorns.


Gelukkig is het niet het laatste verhaal over de Nephilim. In het najaar van 2015 komt het eerste deel van een nieuwe serie uit: The Dark Artifices.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten