maandag 9 juni 2014

De zomer aan het meer - Erica James

Een tijdje geleden las ik op Chicklit.nl dat er een editie van de leesclub over dit boek zou gaan. De beschrijving van het boek sprak mij erg aan, dus heb ik me opgegeven. Ik was er dan ook heel blij mee toen de postbode mij het boek kwam bezorgen.

Waarom de beschrijving mij zo aansprak? Voornamelijk om het feit dat het om een romantisch verhaal zou gaan wat zich gedeeltelijk in Italië afspeelt. Leek me een prima boek om lekker buiten in de zon te lezen.
Dat heb ik dus gedaan.

De uitnodiging voor het huwelijk van Floriana's vroegere beste vriend zet haar leven totaal op zijn kop. Helemaal in gedachten verzonken of ze wel of niet zal gaan steekt ze zonder te kijken de straat over en wordt aangereden door een auto. 
Half bij bewustzijn hoort ze dat er zich twee mensen om haar bekommeren: Adam Strong en de bejaarde dame Esmé Silcox. 
Esmé is van mening dat ze Floriana niet aan haar lot over kunnen laten en haalt Adam over om met haar mee te gaan naar het ziekenhuis. 
Door deze beslissing ontstaat er een hechte vriendschap tussen de drie. Een vriendschap die ze tevens meeneemt naar een tocht in het verleden van Esmé.
Een verleden waarvan een belangrijk deel zich af heeft gespeeld aan het Comomeer in Italië. De plek waar ze voor het eerst en voor het laatst haar grote liefde ontmoet heeft.
En laat het huwelijk van de vriend van Floriana, Seb, nou precies daar gehouden worden.
Esmé haalt Floriana en Adam over om met haar mee te gaan naar het Comomeer. Stiekem hoopt ze dat ze Adam en Floriana aan elkaar kan koppelen en dat ze afscheid kan nemen van haar eigen verleden. Maar dan zijn er nog wel wat hindernissen die genomen moeten worden.


Echt een heel mooi verhaal. Een verhaal waarin de drie hoofdpersonen om en om in de schijnwerper staan, zodat je ze alledrie goed kan leren kennen. Floriana, Adam en Esmé zijn ontzettend goed neergezet.
Ikzelf vond vooral Esmé een erg mooi personage. De bezorgde, beetje bemoeizuchtige bejaarde dame die een heel verleden jaren verborgen heeft weten te houden. Een verleden dat door de vriendschap met de veel jongere Adam en Floriana weer tot leven wordt gewekt.

1 opmerking: