maandag 16 juni 2014

Een nachtje naar het strand - Brian LiesSamen met Valerio, mijn zoontje van 3, was ik op zoek naar een leuk prentenboek. Het liefst een beetje op rijm. Na even zoeken vonden we dit boek.
Valerio houdt wel van spannende piratenfilms en griezeldingen, en aangezien dit boek er wel een beetje griezelig uitzag, was de keus gemaakt.

Het hele boek speelt zich af in het donker en heeft dus ook veel donkere tekeningen. De tekeningen zijn mooi gedetailleerd en dus duidelijk herkenbaar.
Zo ook de insectenmaaltijd van de vleermuizen.Als het nacht is besluiten alle vleermuizen om naar het strand te gaan. Ze verzamelen allerlei strandspulletjes; emmertjes, schepjes, parasols, boekjes en lekker eten. Net als mensen. En vliegen hiermee in hun pootjes naar het strand. 
Ook op het strand gedragen de vleermuizen zich net als mensen, alleen dan in de nachtelijke vleermuisversie. 
Erg grappig vonden we dat de vleermuiskindjes door mama 

ingesmeerd werden met mandebrandolie.
Het eten van de vleermuizen was niet helemaal onze smaak: Motten, krekels en muskieten, torretjes met lange sprieten, horzelchips, gepofte maden, miereneierensalade. 
Ook allemaal duidelijk te zien op de plaatjes. Want ja, vleermuizen zíjn natuurlijk geen mensen. 
Als de vleermuizen genoeg gespeeld hebben gaan ze lekker samen zingen bij het vuur. Voor de zon opkomt, moeten ze vlug, allemaal naar huis terug. 

Valerio vond sommige plaatjes in het boek best een beetje griezelig. En het donker deed hem ook aan onweer denken. Nou, in dit boek geen donder en bliksem.
Ik heb het boek inmiddels al een paar keer voorgelezen en ik weet zeker dat hij nog wel een keer uitgekozen wordt voor we hem volgende week weer terug moeten brengen naar de bieb.Geen opmerkingen:

Een reactie posten