woensdag 13 mei 2015

Boze drieling (Dolfje Weerwolfje #5) - Paul van Loon

Boze drieling, het vijfde deel van de Dolfje Weerwolfje serie. Dit avontuur van Dolfje speelt zich
vlak bij huis af. Bij de buurvrouw waar hij eindelijk vanaf dacht te zijn.
Mevrouw Krijtjes is terug. Van de buitenkant nog steeds dezelfde, maar het lijkt of ze ineens lief geworden is. 
Lief is niet het woord dat bijde twee dames past die ook bij mevrouw Krijtjes in huis wonen. Ze zijn kattig, maken ruzie en zien er eng uit. En wat doen ze toch iedere keer met die roeiboot?

Behalve dat Dolfje niet blij is met mevrouw Krijtjes die terug is, is hij ook niet blij met het nieuwe jongetje in de klas. Loek geeft veel aandacht aan Noura. Noura vindt dat wel leuk. Maar Dolfje krijgt er een naar gevoel van. Hij is jaloers!

En dan loopt het thuis ook niet lekker. Vader heeft een nieuwe hobby. Accordeon spelen. Hij is er alleen niet zo goed in. Door veel te oefenen hoopt hij beter te worden. Timmie schaamt zich kapot voor zijn vader. Dit geeft de nodige spanning tussen Dolfje en Timmie.

Kortom, er is veel aan de hand in dit boek en het wordt weer flink spannend!

We hebben de boeken niet op volgorde gelezen. Een tijd geleden ben ik een keer in Weerwolfhooikoorts begonnen met voorlezen. Vanaf toen was mijn zoontje helemaal in de ban van Dolfje Weerwolfje en lazen we niks anders meer. Op een gegeven moment kwamen we in de boeken terugblikken tegen naar vorige boeken. Dat vonden we niet zo leuk, dus zijn we begonnen met het eerste boek dat we toen nog niet gelezen hadden. 
Inmiddels zijn we bezig in deel 6. Ik denk dat we 2015 nog wel nodig hebben om door alle boeken heen te komen. Helemaal niet erg!

Klik op de titels om ook over andere Dolfje Weerwolfje boeken meer te weten te komen.

#15 Meermonster

10957836Titel: Boze drieling
auteur: Paul van Loon
illustraties: Hugo van Look
uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025846411
aantal pagina's: 151
verschijningsjaar: september 2005

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten