vrijdag 15 mei 2015

Dood de Vader (Colomba Caselli #1) - Sandrone Dazieri

"De gruwel begon laat op een zaterdagmiddag in september, toen een man in korte broek met zijn armen stond te zwaaien in een poging het verkeer te stoppen."

Maar eigenlijk begon het al veel eerder...De man is Stefano Maugeri. Zijn vrouw en zoon zijn vermist. Zijn vrouw wordt al snel gevonden, maar zijn zoontje blijft onvindbaar.

Rechercheur Colomba is na een traumatische gebeurtenis op haar werk al een tijdje met verlof. Toch wil haar baas Rovere dat ze betrokken wordt bij de zaak van het vermiste jongetje. De vader wordt verdacht, maar Rovere denk dat de hij onschuldig is.

Rovere koppelt Colomba aan een man die als jongetje slachtoffer is geweest van ontvoering. Dante Torre.
Dante heeft 11 jaar opgesloten gezeten in een silo en wist niet eens meer wie hij was voor hij ontvoerd werd door De Vader.
Na die 11 jaar wist hij te ontsnappen om vervolgens een leven vol angst te leven.
Dante denkt dat De Vader hem nog steeds in de gaten houdt, terwijl iedereen ervan overtuigd is dat zijn ontvoerder dood is.

"De Vader was ergens daarbuiten. 
De kooi was nu zo groot als de wereld, maar Dante was nog steeds zijn gevangene."

Door Dante's betrokkenheid bij de recente ontvoering wordt zijn verleden weer helemaal naar boven gehaald.

Dat maakt het dat er twee getraumatiseerde personen op jacht gaan naar iemand waarvan niemand denkt dat hij bestaat. En omdat Colomba officieel nog niet weer aan het werk is, moet het meeste van wat ze doen onder de radar blijven en worden ze door velen met veel scepsis behandeld. 

Laat de dikte van dit boek geen drempel zijn om het te gaan lezen. Hij is echt goed en geen moment saai. 
Er worden gebeurtenissen van vroeger en nu besproken. Van sommige gebeurtenissen wist ik in het begin niet wat ze met het verhaal te maken hadden. Maar in de loop van het verhaal wordt alles duidelijk. Ik vond het verhaal absoluut niet voorspelbaar.
Ik dacht eerst even dat Dood de Vader misschien een tweede deel was waarin Colomba een rol speelde doordat er steeds werd gesproken over een Ramp die zij had meegemaakt, maar niet duidelijk was dit nu inhield. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn. 
Ik hoop wel dat er in de toekomst meer boeken komen met Colomba en Dante. Het einde van het boek houdt die mogelijkheid in ieder geval wel open.

Zelf vond ik Dante een erg leuk personage. Getekend door zijn verleden, vol trauma's, maar als hij zich op zijn gemak voelt vol met bijdehante en sarcastische opmerkingen.
Colomba is erg stoer. Ondanks alles zet ze door. Wel een vreselijke naam trouwens, Colomba. Als het nou een achternaam geweest was, oke, maar als voornaam...

Het boek is geschreven vanuit een personele verteller. Veel personages uit het boek worden gevolgd en leer je ook redelijk goed kennen. 
De verteller laat af en toe doorschemeren dat er iets staat te gebeuren, maar vooral de beschrijvingen van gebeurtenissen uit het verleden zijn erg gedetailleerd. Misschien soms wel een beetje té.

Ik had zelf nog nooit een van oorsprong Italiaanse thriller gelezen. Het beviel me prima.
Het verhaal speelt zich grotendeels af in Italië en dan met name in Rome.

Leuk aan de Kobo-shop is dat je van boeken de eerste paar hoofdstukken kan lezen voordat je tot aankoop overgaat en dat de boeken ook in meerdere talen beschikbaar zijn. Zo kon ik dus even een kijkje nemen in het originele boek. Vandaar dat ik die er ook bij heb gezet op de foto hierboven.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Dood de vaderTitel: Dood de Vader
auteur: Sandrone Dazieri
Originele titel: Uccidi il Padre
vertaling: Irene Goes
uitgeverij: Xander Uitgevers BV
ISBN: 978 94 0160 361 4
aantal pagina's: 560
verschijningsdatum: maart 2015
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten