zaterdag 23 mei 2015

Kiezen is moeilijk | Roman-editie - De uitslag

De 'stembus' is gesloten. De stemmen zijn geteld. Het boek dat de meeste stemmen heeft gekregen is....


23781233

Ik ben nu nog druk bezig in 'Het vijfde evangelie'. Die hoop ik vandaag uit te krijgen. En dan vanavond of morgen beginnen in 'De lege stad'. Uiteraard laat ik jullie weten wat ik van het boek vond als ik hem uit heb. 

Bedankt voor het stemmen!

-------------------------------------------------------------------------


Het is weer zover: Kiezen is moeilijk...

Met dit keer 3 romans om uit te kiezen. Afgelopen tijd heb ik veel thrillers en young-adult boeken gelezen, dus wordt het weer eens tijd voor een roman.
Ik wil ze sowieso alle drie lezen, maar in welke zal ik beginnen?

Wij en De lege stad staan klaar op mijn e-reader. Vertrokken heb ik als paperback geleend bij mini Bi-EB bers.


Je kunt je stem uitbrengen via de poll aan de rechterkant van de pagina. Helpen kiezen kan tot en met vrijdag 29 mei.

Wij - David24726493Douglas Peterson wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit. Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

De lege stad - Simone van der Vlugt


23781233Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland ooit heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. De binnenstad waar ze opgroeide, wordt volledig verwoest en bijna de helft van Katja’s familie komt om. Samen met haar man Daniel neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Katja is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt en iedereen zich gedwongen ziet steeds ingewikkeldere keuzes te maken, wordt het elke dag moeilijker om aan dit voornemen te blijven voldoen.


Vertrokken - Henri Coulonges


25134772Franse bestseller toont het menselijk drama achter het bombardement van Dresden

De twaalfjarige Johanna is met haar vriendinnetje naar het circus. Het valt tegen, ze hadden er meer van verwacht. Dan horen ze het gebrom van vijandige vliegtuigen die over komen. Wat niemand verwacht gebeurt die nacht: Dresden wordt gebombardeerd. De grote kunststad wordt in één nacht totaal vernietigd. En door die brandende stad zoekt Johanna de weg terug naar huis. De rivier over, door het station en het stadspark. Maar thuis treft ze een verdwaasde moeder. Johanna heeft maar één keus: weg uit deze stad.
Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

 1. Ik heb Wij gelezen en vond deze zelf niet zo, dus ben op zich wel benieuwd naar wat jij hier dan van vindt. Maar aangezien ik groot fan ben van Simone van der Vlugt, heb ik toch gekozen voor De lege stad. Misschien na De lege stad Wij gaan lezen? :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen het zien :-). De lege stad heeft tot nu toe wel de meeste stemmen.

   Verwijderen
 2. Vertrokken klinkt als een mooi boek, ik heb op die gestemd! :)

  BeantwoordenVerwijderen