zondag 6 september 2015

De ontmoeting (Muren van Glas #1) - Marique Maas

Het Nederlandse antwoord op Vijftig tinten grijs. Dat is wat ik over dit boek zag staan op de site van Ambo|Anthos. Dat maakte mij nieuwsgierig.

In De ontmoeting, het eerste deel van de Muren van glas-serie zijn alle ingrediënten wel zo ongeveer aanwezig: een knappe, rijke, dominante man, een vrouw die de touwtjes uit handen geeft aan de desbetreffende man, veel erotiek (maar gelukkig niet op iedere pagina), het aantrekken en afstoten van elkaar.

Het verhaal gaat over de 25-jarige Nadine. Zij runt met 2 vrienden een cateringbedrijfje.
Zo zitten Nadine en Dennis, één van haar compagnons, in de bestelbus op weg van Brabant naar Amsterdam om een bestelling af te leveren in de RAI, waar een kunst- en designbeurs is. Hun klant is het bedrijf Holland Design
Nadine ontmoet daar een erg indrukwekkende man. Die man blijkt Daniel Holland, de eigenaar van Holland Design te zijn.
Al snel blijkt dat Daniel niet alleen indruk heeft gemaakt op Nadine, maar ook andersom.
Vanaf dan volgen er zinderende ontmoetingen. Algauw geeft Nadine zich volledig over aan de intrigerende Daniel. Maar wanneer geeft hij zich over?

Een leuk verhaal. Het las lekker vlot weg. Het is zo'n boek waar ik in begon, de tijd vergat en er vervolgens achterkwam dat ik over de helft van het boek was, terwijl hij toch 300 pagina's heeft. 
De volgende dag was hij uit en ging ik verder in Harde Grenzen, het tweede deel van de serie. Daar nodigt De ontmoeting wel toe uit in elk geval.
Het was een verhaal waar ik snel in zat. Wel miste ik wat vernieuwing in vergelijking met de al bestaande erotische series. Maar af en toe een boek waarin je eigenlijk wel een beetje weet waar je aan toe bent is ook niet verkeerd.
Wat kwaliteit betreft doet Marique Maas (Alias Esther Verhoef) wat mij betreft in elk geval niet onder aan E.L. James en Christina Lauren.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Muren van glas: De ontmoeting - Marique Maas Titel: Muren van glas | De ontmoeting
auteur: Marique Maas
uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 
9789041424310
aantal pagina's: 300
verschijningsdatum: juli 2014


Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Klinkt als een leuk boek. Ik vond 50 tinten grijs een tikkeltje....vrouw onvriendelijk. Heeft dit boek niet de elementen van verkrachting erin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lotte, nee, geen geweld in dit boek hoor. Niet dat ik me kan herinneren in elk geval :-)

      Verwijderen