zondag 27 september 2015

Spookje Spartacus - Guido van Genechten

Eén keer voorlezen uit Spookje Spartacus, en we waren verkocht.

'Mama, wil je deze vanaf nu elke avond voorlezen?'


Iedere avond is wat mij betreft een beetje overdreven, maar de laatste paar weken heb ik hem toch zeker drie keer per week voorgelezen. En hij blijft leuk :-).
Iedere keer dat Spookje Spartacus in plaats van Boe! (zoals een echt spook zou doen) Ba ba bahoe zegt schiet Valerio, net als de spook-schoolgenootjes van Spartacus, in de lach.

De buitenkant van het boek ziet er uitnodigend uit. Niet te druk. Gewoon Spookje Spartacus met wat bloemetjes er omheen. Het lijkt op een schoolbordtekening met bordschrift erbij. 
Al denk ik niet dat de jeugd van tegenwoordig de link met een schoolbord snel zal leggen.
Ook de illustraties in het boek zijn erg mooi. 

Maargoed, wie kan er nu beter over het boek vertellen dan Valerio zelf.Spookje Spartacus"Lang geleden, op reis door Schotland met mijn ouders, ontmoette ik Spartacus in een oud kasteel. Hij vertelde me zijn levensverhaal, dat ik altijd onthouden heb. “Spoken bestaan alleen in boeken, Guido,” zei mijn vader. Daarom wilde ik dus, zoveel jaren later, dit boek over én voor Spartacus maken. Zo blijft hij bestaan.
Spookje Spartacus was al van bij zijn geboorte een heel bijzonder spookje. Toen hij naar de Spookschool moest, net als alle andere jonge spookjes, maakte hij snel een heleboel nieuwe vriendjes. Spartacus deed ook met alles vrolijk mee. Maar als het Hoofd hem als een echt spook ‘Booeoeoeoeoehhh’ wil laten roepen, kan Spartacus alleen maar zachtjes ‘Bahoe’ fluisteren. Zal Spookje Spartacus ooit een echt spookje kunnen worden?
Een warm prentenboek van Guido van Genechten over een heel bijzonder spookje. Voor rustige en iets minder rustige spookjes vanaf 4 jaar." (beschrijving overgenomen van de website van Clavis)
Titel: Spookje Spartacus
auteur: Guido van Genechten
uitgeverij: Clavis
ISBN: 978 90 448 2278 6
verschijningsdatum: september 2014


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten