donderdag 19 november 2015

Weerwolvensoep (Dolfje Weerwolfje #16) - Paul van Loon


In het nieuwe Dolfje Weerwolfje boek wordt het over een heel andere boeg gegooid. Eigenlijk bestaat het uit korte verhalen die in een groter avontuur zijn gegooid, zodat het alsnog één verhaal is.


Dolfje wordt namelijk gevangen door een weerwolvenjager, genaamd Knuppel. Knuppel wil Dolfje in de soep gooien, maar voordat Dolfje erin moet, moeten er eerst heel wat andere ingrediënten in. Dolfje probeert tijd te rekken door allerlei verhalen te vertellen. De verhalen die hij vertelt zijn dromen die hij gehad heeft. Het is dus een soort dromenboek. De dromen zijn allemaal eerder verschenen in het Dolfje Weerwolfje tijdschrift. Aangezien wij die thuis niet lezen, waren de verhalen gelukkig nog wel nieuw voor ons.

Met voorlezen was het iedere keer wel mooi afgerond. In de andere boeken eindigden de hoofdstukken vaak zó spannend, dat ik steeds verder moest lezen. Anders liep ik het risico op een kind dat niet wilde slapen.
De hoofdstukken gaan nu om en om over Knuppel en over een droom. Ik las iedere keer twee hoofdstukken voor, eindigend met de droom, zodat ik aan het eind van het hoofdstuk een verhaal met een slot had..

Alessio, aan wie ik alle Dolfje-boeken voorlees, vond het een leuk boek, maar gaf aan dat hij de andere Dolfje boeken wel leuker vond. Hij vond de dromen wel leuk, maar had liever één lang verhaal dan al die losse dromen.

Wil je meer recensies lezen over Dolfje Weerwolfje, klik dan op de Dolfje Weerwolfje tag onderaan deze recensie.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

26232979Titel: Weerwolvensoep
auteur: Paul van Loon
illustraties: Hugo van Look
uitgeverij: Leopold
ISBN: 978 90 258 6799 7
aantal pagina's: 148
verschijningsdatum: september 2015


Bekijk op bol.com


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Dolfje Weerwolfje was vroeger echt één van mijn favoriete boeken! Leuk dat de serie nog altijd leeft en kinderen blijmaakt :D

    BeantwoordenVerwijderen