zaterdag 26 december 2015

Kiezen is moeilijk - Mijn laatste boek van 2015


Over een paar dagen is 2015 alweer afgelopen. Ik denk dat ik nog genoeg tijd heb om een boek te lezen in die tijd. Het zou leuk zijn als jullie me willen helpen kiezen welk boek dat zal worden.


Ik denk dat het wel duidelijk is waarom kiezen uit deze boeken zo moeilijk is...

Je stem uitbrengen kan tot zondagavond (27 december) via onderstaand formulier.
Je mag ook in een reactie onder dit bericht aangeven waarom ik juist dat boek moet gaan lezen.

Alvast een fijne jaarwisseling én bedankt voor het uitbrengen van je stem!

Onder het formulier staat een beschrijving van de vier boeken waar je uit kunt kiezen.
Bloedbroeders

De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom voor de ondergang te behoeden.
Zijn oom heeft zich door creatief
boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn twintigjarige neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin.

Ayaan heeft totaal geen affiniteit met het restaurant en denkt maar aan een ding: snel en gemakkelijk geld verdienen zodat hij zijn eigen dromen kan najagen. Om zijn plannen uit te voeren
heeft hij echter een handlanger nodig. Reza is daar geknipt voor: hij is familie – een bloedverwant – en bovendien naief en kneedbaar.


Zorgvuldig heeft Ayaan de beroving uitgewerkt: de locatie, het tijdstip, de vluchtauto, de vluchtroute en een alibi. Er kan niets fout gaan. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis…WentelwereldWentelwereld - Peter Nys

Freek Holtrust baalt als een vogel met hoogtevrees. Zijn ouders willen verhuizen, zijn opa is overleden, en zijn school is zo boeiend als een baksteen. Op zoek naar spanning, ontvlucht hij 's nachts zijn huis: het avontuur tegemoet!
Freek krijgt zijn zin, want zonder het te weten passeert hij een geheime poort. Zo belandt hij in Wentelwereld, in de vijftiende eeuw na het Ontluiken van de Kennis. Hij ontmoet de beeldschone Ax, die hem vertelt dat hij een reiziger is - iemand die tussen verschillende werelden kan bewegen. Freek gelooft er niets van, maar wordt snel overtuigd wanneer hij oog in oog staat met vreemde Wentelwereld-volkeren als de Alvrinii en de Garmisjen - om van de grondels, gruwgrocs en duinmieren nog maar te zwijgen. 
De komst van een reiziger ontgaat echter ook de Kraai en Rodolpho Bracchiuss niet, de twee zwarte magiërs die op het punt staan heel Wentelwereld aan hun wil te onderwerpen. Ze gaan meteen tot actie over, want de enige die hun plannen nog kan dwarsbomen, is reiziger Freek Holtrust. 

Leven en dood - Stephenie Meyer

Als Beaufort Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edythe Cullen ontmoet, neemt zijn leven een spannende en angstige wending. 
Edythe, met haar krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft ze haar ware identiteit verborgen weten te houden, maar Beau is vastbesloten achter haar duistere geheim te komen. Wat Beau zich niet realiseert, is dat hij zijn leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate hij haar beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat...


De Kraaien. List & LeugensList & Leugens - Leigh Bardugo

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z'n eentje... Kaz verzamelt een team om zich heen dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion en een Hartenwringer. Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en de zes worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten