woensdag 12 maart 2014

Fiona - In koelen bloede - Harry BinghamFiona: In koelen bloede

Fiona: Stoer, sterk en een beetje gestoord met lekker droge humor.

Leest vlot weg en heeft niet al te lange hoofdstukken, wat ik altijd wel fijn vind. Zeker als ik tussendoor eventjes tijd heb om te lezen.

Het verhaal

In de plaats Cyncoed, bij het Llanishen reservoir, is een oude vrouw overleden. Tijdens het leeghalen van haar schuur wordt er in een vrieskast iets vreemds gevonden. Bij nadere inspectie blijkt het een menselijk been te zijn, compleet met roze pump.
Tijdens de zoektocht naar de andere lichaamsdelen worden er lichaamsdelen van een tweede slachtoffer gevonden. 
Fiona en haar collega's gaan op zoek naar het verband tussen beide vermoorde mensen.
Met Fiona verloopt dit onderzoek niet altijd volgens de regels. Hierdoor komt Fiona een aantal keren in benarde situaties terecht.

Fiona lijdt aan het syndroom van Cotard. Een syndroom waarbij degene die het heeft  denkt dat hij dood is of bepaalde lichaamsdelen mist en last heeft van psychoses. Een syndroom kan ontstaan door een hersenbeschadiging of traumatische ervaring. Voor zover Fiona weet heeft ze geen hersenbeschadiging. Van traumatische ervaringen weet ze niks. Ze is als peuter achterin een auto achtergebleven. De auto van de man die haar samen met zijn vrouw heeft opgenomen in hun gezin als zijnde hun eigen dochter.
Wie haar echte ouders zijn en hoe ze in die auto terecht is gekomen weet Fiona niet.
Ook hiernaar gaat ze in dit boek op zoek.

Ze heeft een relatie met haar collega David 'Buzz' Brydon. Wonder boven wonder accepteert hij haar vreemde persoonlijkheid.
Fiona heeft een vreemde band met haar baas Rhiannon 'ijspegel' Watkinson. Een stugge, norse vrouw die altijd veel kritiek heeft op iedereen. Fiona probeert haar met haar opmerkingen wat op stang te jagen, maar bereikt hiermee blijkbaar het tegenovergestelde: Watkinson lijkt Fiona wel te mogen.

Als ik een boek lees vind ik het altijd wel leuk om even precies op te zoeken waar het verhaal zich nou precies afspeelt en om zelfs even te kijken hoe de omgeving er precies uitziet op Google Earth. In dit boek staan best veel beschrijvingen van de omgeving die ik ook graag even met 'eigen ogen' wilde zien.Omdat dit het tweede deel van Fiona is vroeg ik me voor het lezen af of de boeken goed los van elkaar gelezen konden worden. Zelf heb ik het eerste deel namelijk niet gelezen.
Mijn oordeel is: Het kan heel goed!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten