dinsdag 25 maart 2014

Kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld op bezoek in de klas :-)

Mijn werk als basisschoolleerkracht doe ik altijd met plezier, maar vandaag was het extra leuk.
Janneke Schotveld, kinderboekenschrijfster van o.a. Superjuffie kwam op bezoek in de klas.

De kinderen kwamen te weten welke weg een boek aflegt voor het uiteindelijk in de winkel ligt. Dachten de kinderen eerst dat pen en papier het belangrijkste ingrediënt was om een boek te schrijven, later begrepen ze dat fantasie nog véél belangrijker is. En dat het wel een jaar de tijd kost voor een boek, na het bedenken van het verhaal, voor het ook echt als boek te lezen is.

Natuurlijk las Janneke ook voor uit eigen werk. We kregen een stukje te horen uit Superjuffie op safari.


Een boek waarin juf Josje met haar klas op schoolreis is naar Schiphol, maar per ongeluk met een paar leerlingen in Afrika terecht komt.

Superjuffie is een dierenredder en natuurlijk vallen er Afrika ook dieren te redden.Bij het boek hoorde een spannende dierenquiz waarbij goed overlegd moest worden.

De klas had helaas niet alle vragen van de quiz goed, hoe moet je nou weten dat een vrouwtjesolifant een koe wordt genoemd! ;-). Maar, hoeveel nekwervels een giraffe heeft wisten ze allemaal!
Gelukkig was er nog een extra bonusvraag:
Wat eet juf Josje om te veranderen in Superjuffie?
Op een enkeling na die dacht dat het hamburgers waren wist iedereen al zoveel van Superjuffie dat ze dat echt wel wisten. Schoolbordkrijt!

  Verder kregen we nog te horen dat eind mei het nieuwe Superjuffie boek uitkomt. Superjuffie in de soep. Hier zijn we natuurlijk allemaal erg benieuwd naar!

En natuurlijk wisten we al dat voorlezen belangrijk is, het is ook nog eens bewezen dat voorlezen kinderen slimmer maakt. Ook al is het maar voor 10 minuutjes per dag. Behalve dat het slimmer maakt is het natuurlijk heerlijk om voorgelezen te worden. Ikzelf vind het heerlijk om voor te lezen. Een goed excuus om kinderboeken te mogen lezen ;-).

Omdat de stemperiode van de Kinderjury weer is aangebroken, werden de kinderen allemaal opgeroepen om te gaan stemmen op hun favoriete boek. Het zou voor Janneke natuurlijk supermooi zijn als de hele klas op Superjuffie op Safari stemt. Stemmen kan nog tot 14 mei op www.kinderjury.nl/.
Veel kinderen van de klas hebben dat tussen de middag gelijk gedaan.


We bleven na het bezoek niet met lege handen achter. Voor ieder kind was er een Superjuffie boekenlegger en een stickervel. Voor in de klas een leuke verjaardagskalender en een boek: Oma ontsnapt. Mét handtekening natuurlijk. 2 opmerkingen:

  1. Hallo Gerrianne, mijn dochter houdt haar boekenbeurt over Superjuffie op Safari en wil haar klasgenootjes een boekenlegger van Superjuffie geven. Weet jij waar deze te krijgen zijn? Ik hoor het graag! Groeten van Gitta Koudijs uit Hilversum

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Gitta, wij hebben de boekenleggers in de klas gekregen toen Janneke Schotveld bij ons op bezoek was. Misschien kun je het haar vragen via Facebook? Succes! Groeten, Gerrianne

    BeantwoordenVerwijderen