zaterdag 22 maart 2014

Gevaarlijk spel (De Vincent boys #2) - Abbi Glines

Nadat ik deel 1, Perfecte zomer, gelezen had ben ik gelijk verder gegaan in deel 2. Ik was wel benieuwd wat er in dit volgende deel zou gaan gebeuren. In het eerste deel werd al wel een beetje een voorzet gegeven naar dit deel. Lana, het nichtje van Ashton, leek Sawyer wel te zien zitten.
Over deze twee gaat dit boek.


Gevaarlijk spel

Dit boek begint met een van de laatste hoofdstukken van Perfecte zomer, maar dan vanuit Sawyer verteld en niet vanuit Beau en Ashton. Als het al een tijdje geleden zou zijn dat je deel 1 gelezen hebt, ben je hiermee gelijk weer helemaal bij. 
Een halfjaar nadat Ashton Sawyer heeft ingeruild voor zijn broer Beau is Sawyer er nog steeds niet overheen. Iedere keer dat hij Ashton en Beau samen ziet voelt hij weer de pijn en de woede hierover.

Dan komt Lana in beeld. Zij brengt de zomer door bij Ashton. En wel met als doel om Sawyer voor zich te winnen. Ze dacht dat hij na een half jaar toch wel over Ashton heen zou zijn. Om haar doel te bereiken heeft ze het lieve, onschuldige, grijze muisje dat ze altijd was aan de kant gezet.
Een mooie bijkomstigheid is dat Lana in de zomer ook lekker een tijdje van haar ouders verlost is. Haar ouders zijn net gescheiden, maar haar moeder is daar nog lang niet overheen en grijpt iedere kans aan om tegen Lana over haar vader te klagen. Haar vader heeft een nieuwe vriendin en die heeft ervoor gezorgd dat Lana bij haar vader niet meer op de eerste plek komt.

Helaas blijkt Sawyer alles behalve over Ashton heen te zijn. 
Toch ziet Sawyer Lana wel zitten, maar dan vooral als iets vrijblijvends voor de zomer én om Ashton jaloers te maken. Ook hier komt Lana dus op een tweede plaats.
Maar, als Lana en Sawyer bij elkaar zijn vliegen de vonken er vanaf, dat heeft Sawyer bij Ashton nooit meegemaakt...

Het verhaal speelt zich af in het stadje Grove, Alabama. Grotendeels in de zomer. De zomer voordat Ashton, Beau, Sawyer en Lana naar de universiteit zullen gaan. Het is nu dus nog even flink feesten voor alle vrienden uitvliegen.
De hoofdpersonen in het boek zijn allemaal rond de 18 jaar.
De hoofdstukken worden afwisselend vanuit Lana en Sawyer verteld. Wel leuk, want zo weet je wat er in beide personages omgaat.

Klik hier om mijn blog over deel 1 van De Vincent Boys te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten