zaterdag 10 januari 2015

Kiezen is moeilijk #1Afgelopen jaar hebben jullie me tien keer geholpen met kiezen welk boek ik zou gaan lezen. Iedere keer vind ik het weer superleuk om te zien waar jullie voor kiezen. En om vervolgens dat boek te lezen. Daarom ga ik ook in 2015 weer verder met Kiezen is moeilijk.
Bij deze de eerste editie van 2015.

Voor wie nog niet weet hoe het werkt:
Hieronder zie je 3 boeken waaruit je kunt kiezen. Het boek dat de meeste stemmen krijgt (via de poll rechts op de pagina) zal ik binnen een maand gaan lezen en bespreken op mijn blog.
Hoe meer stemmen, hoe leuker :-).

Dit keer sluit de poll op zaterdag 17 januari om 10.00u

Update 25-01-2015: Fallen heeft de meeste stemmen gekregen. Daar ben ik inmiddels in begonnen. Later deze week hoop ik mijn recensie online te hebben. Bedankt voor het stemmen :-). 

Update 31-01-2015: Mijn leeservaring van Fallen staat inmiddels online. Klik hier om hem te lezen.

In mijn plannen voor 2015 gaf ik aan dat ik graag een aantal young-adult series wilde herlezen dit jaar. Om mijn plannen maar gelijk ten uitvoer te brengen wil ik graag dat jullie me helpen kiezen uit deze drie boeken:De hongerspelen - Suzanne Collins
Katniss Everdeen woont met haar moeder en haar zusje in het 12e en armste district van Panem. Daar heerst het keiharde regime van het welvarende, brute Capitool. Bij de jaarlijkse Hongerspelen moeten twaalf jongens en twaalf meisjes in een gemanipuleerde arena de strijd aan gaan op leven en dood. Zo begeeft ook Katniss zich onder het oog van de hele bevolking in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici staat ze voor de vraag: hoe ver ga je om te overleven?Fallen - Lauren Kate
Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de JOUWE kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden ook al betekent het haar dood. Fallen is een gevaarlijke pageturner en het ultieme liefdesverhaal.

Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante in een bezemkast onder de trap woont.
Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem die zijn hele leven verandert: hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren.
Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters.
En ten slotte moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.


Van welk boek wil jij later deze maand een recensie lezen op mijn blog? Stem via de poll aan de rechterkant van de pagina. 


Follow on Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Ik heb gestemd voor Fallen - Lauren Kate.
  Heb zelf het boek nog niet gelezen.
  Groetjes Irene.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De hongerspelen!!! Dat is echt één van mijn favoriete series.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb om dezelfde reden als Irene gekozen voor Fallen. De rest heb ik al gelezen en vond ik allebei geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb gekozen voor Fallen, aangezien deze het minst bekend is. Ook komt daar een film van, dus gelijk iets om daarna naar uit te kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik Fallen las vond ik dat echt de beste serie ooit. Ik ben benieuwd of ik dat bij herlezen ook vind. Sinds die tijd heb ik nog flink wat andere series gelezen die ik ook erg goed vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fallen! Ik ben erg benieuwd naar je mening daar over te horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fallen ken ik niet, en je gaf aan dat je Harry Potter al een paar keer gelezen hebt op facebook, dus dan zou ik voor De Hongerspelen gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Harry Potter en De hongerspelen lopen op het moment 4 stemmen achter op Fallen, met nog twee dagen om te stemmen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen