zondag 9 november 2014

Het Marktplaatsmeisje - Carlijn Vis (+ Winactie)

Waar gaat het boek over:
Anna speurt op Marktplaats naar mooie interieurs in de hoop een man te vinden. Haar leven is stabiel: leuk flatje, vaste sportschooldagen en een baan waar ze naar hartenlust structuur in de bedrijfsvoering aanbrengt. Kroon op haar werk is het vaatwasschema.
Anna wil geen mannen die de boel overhoop halen, daarom verricht ze grondig voorwerk op internet en maakt ze een profielschets als ze tweedehands spul bij iemand ophaalt. Het idee dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, brengt haar in contact met wonderlijke types.
Is liefde te vinden met een theorie? 'Het Marktplaatsmeisje' begint als een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, maar verandert langzaam in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit. (Omschrijving achterkant boek)Afgelopen week werd dit boek besproken in RTL Late night. Zowel het boek als Carlijn Vis kwamen leuk op mij over. Ik had dan ook gelijk zin om in het boek te beginnen. Eenmaal begonnen was hij in een halve dag uit en... Ik vond het boek nog veel leuker dan ik verwacht had!

Werd er in RTL Late Night vooral ingegaan op het Marktplaatsgedeelte, 'in het echt' heeft het boek veel meer inhoud. Anna gaat namelijk niet zomaar via internet op zoek naar de juiste man. 
In haar verleden is ze vaak teleurgesteld en dat wil ze hiermee zien te voorkomen. 
En als je het idee hebt dat Anna een echte Marktplaatsdeskundige is, dan zit je er goed naast. Ze is vrij na├»ef  en komt daardoor in verschillende Marktplaatsvalkuilen terecht. Best zielig af en toe. Maar door de manier waarop ze erin stapt wel een beetje voorspelbaar soms. Dat ik af en toe al wist dat het fout zou gaan maakte het verhaal wat mij betreft alleen maar leuker.
Ook Anna's baan en collega's spelen een grote rol in het verhaal.  

Kijk hier het fragment van RTL Late Night met Carlijn Vis.

Wil jij het boek ook graag lezen? Via mijn blog maak je kans op een exemplaar van Het Marktplaatsmeisje.
Wat moet je hiervoor doen?

  1. Volg mij op Bloglovin' of Twitter of like mijn Facebookpagina.
  2. Help Carlijn Vis met haar zoektocht naar unieke liefdesverhalen en laat in een mailtje weten of en hoe jij ook een 'liefde' gevonden hebt via Marktplaats.
Meedoen kan tot 22 november.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Het Marktplaatsmeisje
auteur: Carlijn Vis
uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 9789025444174
aantal pagina's: 222
verschijningsdatum: oktober 2014
Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Ik ben heel benieuwd naar dit boek en doe graag mee! Mail volgt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben wel benieuwd naar dit boek, dus ik doe graag mee! Ik volg je nu op Twitter en Facebook :3 En Bloglovin doet stom op het moment, maar ik dacht dat ik je al wel volgde op Bloglovin' :P

    BeantwoordenVerwijderen