dinsdag 2 december 2014

Scapa - Ravelli

Scapa en Tonio Conti. De één speelt van kinds af aan een grote rol bij de Maffia. De ander is een geliefd gynaecoloog, echtgenoot en vader. Beiden zijn dezelfde persoon...

Antonio Conti groeit op bij zijn ouders Martha Santana en Giuseppe Conti. Martha is de dochter van de ijskoude (maffia)koningin van Napels die haar destijds zwangere dochter heeft toevertrouwd aan Giuseppe. Giuseppe is dus niet de biologische vader van Antonio. Dat is graaf Ravelli. Over hem ging het eerste boek van deze trilogie
: De vliegenvanger. Dat boek hoef je overigens niet gelezen te hebben om dit boek te lezen. Dat heb ik ook niet gedaan. Wellicht dat ik dat nog wel ga doen.

Capo dei capi Don Alexandro Camozzi chartert Tonio Conti als zijn hulpje wanneer deze pas 12 jaar oud is. Don Camozzi zorgt er als peetvader voor dat het Tonio, die hij inmiddels heeft omgedoopt tot Scapa, aan niets ontbreekt.
Ook Tonio's wens om gynaecoloog te worden, wordt met de hulp van Don Camozzi gerealiseerd.
Door al deze vrijgevigheid staat Tonio al snel bij zijn godfather in het krijt en wordt Tonio in een dubbelrol gedwongen.
In zijn leven als Tonio is hij een geliefd en bekwaam gynaecoloog, echtgenoot en vader. Als Scapa is hij een meedogenloze moordenaar.
Hoe meer hij verstrikt raakt in het web van de maffia, hoe meer zijn twee levens met elkaar verweven raken.
Zeker als hij zijn vrouw Laura leert kennen en haar familie bij de vijandelijke Orlandi clan blijkt te horen.
Voor Laura gaat hij door het vuur en samen kruipen ze regelmatig door het oog van de naald. Ookal zijn ze zelf niet onoverwinnelijk, hun liefde is dat zeker wel.

Ik ben dit boek gaan lezen omdat ik erg benieuwd was naar dit waargebeurde maffiaverhaal. Vreselijk, wat een gewetenloze bende is dat. Misselijkmakend hoe slinks en gewetenloos er regelmatig liquidaties worden uitgevoerd door een stelletje hypocrieten met een dubbele moraal.
Ook Tonio lijkt gewetenloos, maar hij zit er steeds meer mee dat hij aan de ene kant leven ter wereld helpt en aan de andere kant mensen ombrengt. Een uitweg bij de maffia is er niet. Alleen via het mortuarium.

Aan het eind van het boek dacht ik: 'Heb ik nou werkelijk waar sympathie gekregen voor een moordende gynaecoloog?' Ja dus.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

22317956Titel: Scapa - Echo van een verzwegen verleden
auteur: Ravelli
uitgeverij: TVF Books
ISBN: 9789082146219
aantal pagina's: 318
verschijningsdatum: mei 2014


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten