zondag 17 juli 2016

Lang leve de liefde - Jill Mansell

De boeken van Jill Mansell zijn wat mij betreft al een aantal jaar een garantie op een goed gevoel.
Ze weet het zo voor elkaar te krijgen dat alle personages aan het eind van het boek gelukkig zijn.
Zou Jill Mansell dat in Lang leve de liefde ook weer voor elkaar gekregen hebben?

Waar gaat het boek over:

De personages waar het om draait zijn Lily, Coral, Patsy, Dan, Eddie en Declan.

Het boek begint met een grappig voorval met Patsy. Patsy is vrijgezel en doet aan internetdaten, daarbij scharrelt ze de vreemdste figuren op. 
Ze hoopt iedere keer de ware te ontmoeten, maar wordt iedere keer weer teleurgesteld. Meestal tot groot vermaak van haar omgeving.

Het verhaal speelt zich af in het, voor zover ik weet, fictieve, Britse dorpje Stanton Langley. 

Lily Harper is daar vanaf opgegroeid en vanaf haar achtste opgevoed door Coral en Nick, omdat haar moeder toen overleed. Alhoewel ze haar moeder natuurlijk mist, hebben Coral en Nick haar een mooie jeugd gegeven.
Haar moeder heeft voordat ze overleed voor iedere verjaardag waarop Lily haar zou moeten missen een brief geschreven. 
Op haar vijfentwintigste verjaardag opent Lily haar laatste brief en vindt daarin informatie over haar moeders grote liefde, Declan. 

Op dezelfde dag komt ze erachter dat haar vriendin Patsy een beroemdheid in huis verstopt heeft: Eddie Tessler. In een korte periode brengt Lily veel tijd met hem door en raken erg vertrouwd met elkaar. Eddie helpt haar zelfs bij het schrijven van een brief naar Declan.

Eddie steekt niet onder stoelen of banken dat hij Lily wel ziet zitten en Lily kan ook niet ontkennen dat ze kriebels in haar buik voelt wanneer ze aan hem denkt.
Lily's jeugdvriend Dan denkt dat Lily vooral een tussendoortje is voor Eddie en probeert haar voor een fout te behoeden.
Dan is zelf een echte player, dus hij kan het weten.

Mijn mening:

Als je op zoek bent naar een heel verrassend boek, dan moet je deze niet nemen. Ik had tenminste vanaf het begin wel een beetje een idee hoe de afloop van het verhaal zou zijn. En van Jill Mansell ben ik wel gewend dat ze, zonder al te veel moeilijkheden, voor ieder potje wel een dekseltje weet te vinden. 

Wel is het een perfect boek voor als je op zoek bent naar een echte feelgood-roman. En laat dat nou precies zijn wat ik graag wilde lezen.

Behalve heel veel romantiek, zit er lekker veel humor in het verhaal. Vooral de (humoristische) chemie tussen 'bepaalde personages' is echt heerlijk. 

Jill Mansell houdt je niet echt in spanning, doordat ze vanuit alle personages geschreven heeft. Soms afgewisseld per hoofdstuk, maar af en toe ook wel eens per alinea. Verwarrend? Niet echt. Aan het begin van de desbetreffende alinea wordt de naam van degene die aan de beurt is wel genoemd. Wel goed opletten dus. 

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Lang leve de liefde - Jill Mansell Titel: Lang leve de liefde
Auteur: Jill Mansell
Originele titel: You and me, always
vertaling: Marja Borg
uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
verschijningsdatum: juni 2016
ISBN: 978 90 245 6731 7
aantal pagina's: 384

Koop bij bol.com


Follow on Bloglovin

1 opmerking: