Boeken algemeen

zondag 19 februari 2017

Wiegelied (Rönning & Stilton #4) - Cilla & Rolf Börjlind

"Een gebroken mens is een gebroken mens, 

ongeacht in welke goot hij ligt."

(blz. 132)


Omslagtekst:


"Op een nacht vindt de dakloze Muriel een huilend meisje midden in het centrum van Stockholm. Ze heet Folami en is een vluchtelingetje. Muriel neemt het kind onder haar hoede en brengt het naar haar tijdelijke onderkomen.
Elders, in Småland, wordt een graf ontdekt met daarin het lichaam van een jongen wiens keel is doorgesneden. Het team van commissaris Mette Olsäter, met daarin de jonge rechercheur Olivia Rönning, gaat naar de plaats delict om de moord te onderzoeken. In de buurt van het graf wordt een mes gevonden met een inscriptie. 
Stilton en Olivia komen een verdachte organisatie uit het buitenland op het spoor en gaan op reis. Hun onderzoek blijft echter niet onopgemerkt en algauw verkeren ze in levensgevaar."

Mijn mening:

De cover van Wiegelied is erg intrigerend. Een meisjesgezicht waarin zich van alles afspeelt wat met het boek te maken heeft.
Na het lezen van het boek krijgt de afbeelding meer betekenis. 
De titel van het boek had van een groter lettertype mogen zijn dan die dat van de naam van de auteurs. Maar dat was bij de eerdere drie delen hetzelfde. Het is zo wel een mooie eenheid. 


Vaak lees ik boeken op volgorde van binnenkomen, zeker als het om een recensie-exemplaar gaat, maar ik kon daar bij Wiegelied het geduld niet voor opbrengen, aangezien de vorige delen erg goed waren. 

Net als in Zwarte dageraad spelen kinderen een grote rol in Wiegelied. Dit keer draait het om vluchtelingen, een heftig en actueel onderwerp.

De personages uit de vorige delen komen, voor zover mogelijk, ook hier weer naar voren: Natuurlijk Olivia en Tom, maar ook Luna, Muriel, Mette en Abbas.
Sommige doen me denken aan personages uit andere series. Tom Stilton doet me bijvoorbeeld denken aan Will Trent uit de boeken van Karin Slaughter, Abbas aan Assad uit de Serie Q van Jussi Adler-Olssen
Allemaal erg goede personages uit goede series.

Van alles personages die in Wiegelied in de schijnwerper staan, is het duidelijk wat ze denken en voelen. Uiteraard laten de auteurs je alleen weten wat je op dat moment mág weten.
Mede daardoor was de ontknoping niet voor de hand liggend, terwijl ik toch wel erg mijn best heb gedaan om te raden hoe de vork in de steel zat. Dat is me niet gelukt.
Je wordt namelijk continu, al vanaf de proloog, op het verkeerde been gezet.
Hoe hangt die proloog nou samen met de rest van het verhaal?!!!

Net als bij wel meer boeken, is het ook bij Wiegelied de moeite waard m na het laatste hoofdstuk de proloog nog eens te lezen. 

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Wiegelied
auteur: Cilla & Rolf Börjlind
oorspronkelijke titel: Sov du lilla videung
vertaling: Corry van Bree
uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 978 94 005 0783 8
aantal pagina's: 352
verschijningsdatum: februari 2017

Koop bij bol.com


InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten