zondag 21 mei 2017

Maanziek - Eva Linden + winactie

"De ergste nachtmerrie, dat is de realiteit."


Auteur Eva Linden vroeg me of ik haar debuut Maanziek wilde lezen en recenseren. Aangezien het genre (fantasy) er wel eentje is die me aanspreekt en de omschrijving interessant klonk, leek me dat wel wat.

Voor ik een tijdje later met lezen begon, heb ik de omschrijving niet nogmaals gelezen. Ik laat me graag verrassen.

Winactie!!!

Wil jij kans maken op mijn gesigneerde exemplaar? (Hij ziet er nog vrijwel ongelezen uit.) Laat dan voor 29 mei een berichtje achter onder dit bericht. Ik verloot het boek onder degenen die gereageerd hebben. Een berichtje achterlaten op de facebookpagina telt ook mee. 
Wil je extra kans maken? Like dan mijn facebookpagina en/ of volg me op Instagram of Twitter
Succes!!!

Waar gaat het boek over:

Buitenbeentje Mathis is pas verhuisd en moet na de zomervakantie beginnen op een nieuwe school. Daar nieuwe vrienden maken is nog niet zo gemakkelijk. Zijn klasgenoten zien hem niet staan.
Op eentje na. Een meisje dat hem bekend voorkomt. Waar heeft hij haar toch eerder gezien?
Hij kan het zich niet herinneren. Toch heeft hij het gevoel dat hij een hele geschiedenis met haar deelt.

Mathis ontdekt dat er naast het gewone, saaie wereldje waarin hij leeft, nog een heel andere wereld bestaat. Een wereld waar gevaar op de loer ligt en waar hij veel minder onzeker is. Waar hij misschien wel het verschil kan maken.
Dat kan hij echter niet alleen. Hij blijkt het mysterieuze meisje bij nodig te hebben.
Wat weet zij, dat hij niet weet?

Mijn mening:

De cover: Op de cover is een tekening te zien van een piratenschip tegen en volle maan met daarvoor twee personages. Ik vind de tekening knap gemaakt. Toch spreekt hij mij niet zo aan. Zonder de gezichten erbij had ik hem beter gevonden. (Zoals op de bladwijzer.)

Het verhaal: De 17-jarige Mathis is een leuk personage om over te lezen. Hij is erg gevoelig, in het begin van het boek misschien een beetje te, waardoor het verhaal wellicht niet vanaf hoofdstuk een pakkend is voor jongens. Dat is jammer, want ik denk dat het voor zowel jongens als meisjes een leuk boek is. Dus jongens, leg dit boek niet te snel weg!

Het verhaal is spannend en geheimzinnig. Op welke manier, daar zeg ik niet teveel over. Laat je net als ik verrassen.

Het einde van Maanziek geeft duidelijk aanzet tot een volgend deel. Een deel dat ik zeker ook wil gaan lezen. Ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal en de personages zich verder gaan ontwikkelen.

Het boek: Het boek is verdeeld in drie├źn. Elk deel markeert duidelijk een fase in het boek. De delen zijn opgedeeld in hoofdstukken, die weer zijn opgedeeld in kortere delen. Dat hadden wat mij betreft ook alinea's mogen zijn.

Wat mij stoorde, waren de spelfouten die in het boek zijn blijven zitten.
De gevonden fouten geef ik netjes door, zodat het in een volgende druk wellicht aangepast kan worden.

 Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes


Titel: Maanziek
auteur: Eva Linden
uitgeverij: Livane
aantal pagina's: 256
ISBN:9789082534634
verschijningsdatum: november 2016
InstagramFollow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Heel graag maak ik kans op Maanziek. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ondanks het feit dat er spelfouten in zitten. Dat kan inderdaad behoorlijk storend zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk! Ik doe graag mee, ben heel benieuwd naar het verhaal

    BeantwoordenVerwijderen