woensdag 28 september 2016

Defy the Dawn (Midnight Breed #14) - Lara Adrian

De Midnight Breed-serie van Lara Adrian, een serie waar ik geen genoeg van kan krijgen.
Afgelopen maand kwam het veertiende deel uit: Defy the Dawn.

Waar gaat het boek over:

De verhaallijn die al een tijdje speelt, gaat hier verder, alleen staan er weer twee andere personages centraal: Brynne Kirkland en Zael de Atlanteaan.

"She and Zael couldn't have been more different. He was born of light, and she was bred from a terrible darkness."


Als je de serie een beetje kent, zul je vast al wel begrijpen hoe hun verhaal er in grote lijnen uit zal zien.

Brynne is een vrouwelijke vampier. In deel 13 kwam ze al even naar voren. Naast haar breed-genen zit er nog iets anders angstaanjagends in haar DNA, dat is haar grote geheim en gelijk de reden waarom ze een eenzaam bestaan lijdt.

"She was uniquely Brynne. Formidable. Glorious."


Zael is een Atlanteaan die zich van de wraakzuchtige koningin van zijn volk, Selena, heeft afgekeerd. Van oorsprong zijn de vampiers zijn vijand, maar nu is het noodzaak dat hij met de Orde samenwerkt. Of de rest van zijn kolonie daar ook achter zal staan, is nog maar de vraag.
Zeker is wel dat ze samen sterker zouden staan tegen zowel Selena als Opus Nostrum, die ook in dit deel de Orde weer actief aan het dwarsbomen is.


Mijn mening:

Het is erg knap dat Lara Adrian het iedere keer voor elkaar weet te krijgen om iets extra's aan de personages toe te voegen, zodat ze ook na 14 delen nog weten te boeien.
Al hoop ik voor het volgende deel wel op een mannelijke vampier als hoofdpersoon en geen Atlanteaan.

Qua doorlopende verhaallijn is het in dit deel niet heel erg opgeschoten. Niet dat er niks is gebeurd, er was ook redelijk wat actie en ontwikkeling, toch stond het voor mijn gevoel een beetje stil. (Ik begrijp dat dat een beetje dubbel klinkt, maar ik kan er niet meer over uitleggen zonder te spoileren.)
Wel is er een goede aanzet voor deel 15 gemaakt.

Lara Adrian heeft het met de Midnight Breed wel weer voor elkaar gekregen om mij een halve nacht te laten doorlezen. Dat doe ik niet zo vaak meer.

Het tussendeel, deel 14,5, Midnight Untamed, komt volgende maand uit in Lara Adrians bijdrage aan de 1001 Dark Nights-serie.

Wil je behalve over Defy the Dawn meer weten over de Midnight Breed-serie, kijk dan eens bij Welkom in de wereld van The Midnight Breed, een artikel dat ik eerder over de serie schreef.

In het Nederlands zijn inmiddels negen delen in de serie verschenen. De serie wordt in Nederland uitgegeven door Luitingh Sijthoff.

Naast de Middernacht-serie heeft Lara Adrian ook enkele andere series op haar naam staan. De titels hiervan zijn te vinden op haar site (klik). 

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Defy the Dawn
auteur: Lara Adrian
uitgeverij: Delacorte Press
ISBN: 
9781939193094
verschijningsdatum: augustus 2016


Koop bij bol.com

InstagramFollow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Jammer genoeg gaan ze in niet meer verder vertaald worden in het Nederlands. Gelukkig kan ik in het Engels wel blijven verder lezen. Enkel dit deel mis ik nog dus dat moet ik binnenkort maar eens bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh is het definitief dat ze niet meer verder vertalen? naja dan zal ik ook maar beginnen met de engelse versie te kopen en te lezen :p

    BeantwoordenVerwijderen