zaterdag 17 september 2016

Tienduizend hemels boven jou (Firebird #2) - Claudia Grayadat ik in januari van dit jaar erg genoten had van Duizend stukjes van jou, was ik erg benieuwd naar dit tweede deel van de Firebird-serie.
Ik was dan ook erg blij toen ik een recensie-exemplaar van Tienduizend hemels boven jou ontving van uitgeverij HarperCollins.

Waar gaat het boek over:

Marguerite Caine en Paul Markov zijn op een reddingsmissie. Theo moet gered worden van de gevolgen van de Nachtschade die een alternatieve Theo aan zijn lichaam heeft toegediend.

Als Paul niet terugkomt van een dimensiesprong, gaat Marguerite hem achterna. 

Vanaf dan is het niet alleen Theo die gered moet worden, maar ook Paul, wiens ziel verspreid is over vier dimensies. Hun lot ligt in Marguerites handen.

"Van nature zijn we erop gebrand te overleven. Wat dat betreft, is het vele malen erger als je vreest voor het leven van een ander. Gevaren voor onszelf kunnen we met onvoorstelbare kalmte onder ogen zien. Maar loopt er iemand van wie we houden gevaar, dan slaan we compleet dicht en doen we domme dingen. (...) 

Onze verbeelding vermoordt onze dierbare keer op keer in gedachten, terwijl we toe moeten blijven kijken. 


En toch is dat niet zo misleidend als hoop. Hoop zorgt ervoor dat we gaan geloven in wonderen die nooit zijn gebeurd. Hoop verplettert ons met de bikkelharde waarheid."


Bij haar zoektocht naar Paul en naar een geneesmiddel voor Theo zet ze haar eigen leven op het spel.
Niet in alle dimensie gaat het er zo vredig aan toe als in de hare en niet zelden verkeert ze in groot gevaar.

Tijdens de zoektocht leert Marguerite veel over haar alternatieve versies en over de gevolgen die een bezoekje van haar aan hun lichaam hebben.

Waarom heeft Wyatt Conley juist haar gekozen als de 'perfecte reiziger'? Wat wil Triad van haar?

Mijn mening:

Ik ben erg onder de indruk van dit nieuwe Firebird-verhaal en de manier waarop Claudia Gray het verhaal heeft vormgegeven.

Bijzonder hoe een personage in verschillende dimensies iedere keer een heel ander leven heeft, maar toch ergens hetzelfde is in karaktertrekken en gedrag. Al is een bepaald karaktertrekje in de ene dimensie veel sterker aanwezig dan in de andere en is dat van invloed op de gemaakte keuzes.
Maar altijd is er weer die lotsbestemming. (Toch?)

Behalve het heen en weer springen van dimensie naar dimensie, gaat het verhaal ook nog eens heen en weer in de tijd. Zo is het niet gelijk helemaal duidelijk waarom Marguerite zich aan het begin van het verhaal in een soort middeleeuwse dimensie bevindt, maar door de terugblikken wordt het snel duidelijker. 
28960100Er zijn zowel terugblikken naar de periode tussen de twee verhalen in, als naar het vorige deel, mocht je een en ander zijn vergeten tijdens het wachten op Tienduizend hemels boven jou.

Er kwamen een aantal verrassende onthullingen en onverwachte wendingen aan bod, waardoor het lezen geen moment saai was. 

En dan dat einde...
Wanneer deel 3 in het Nederlands uitkomt, dat weet ik niet, wel zie op Goodreads dat hij op 1 november in het Engels verschijnt: A Million Worlds with You.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

29747980Titel: Tienduizend hemels boven jou
Oorspronkelijke titel: Ten Thousand Skies Above You
auteur: Claudia Gray
vertaling: Sandra Hessels
uitgeverij: Harper Collins Young Adult
ISBN: 978 94 0270 500 3
 aantal pagina's: 334
verschijningsdatum: januari 2016

Koop bij bol.com

InstagramFollow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten