zaterdag 5 april 2014

Met een been in het graf (Nachtjagers #2) - Jeaniene Frost

Ik heb het boek echt nét uitgelezen terwijl ik aan deze blog begin. Bijna middernacht.  Het laatste stuk was echt vreselijk luguber. Ga het maar niet lezen terwijl je net gegeten hebt ;-).


Het verhaal

Dit vervolg op 'Halverwege het graf' speelt zich 4 jaar na het vorige boek af. Cat is inmiddels 26 en helemaal ingewerkt bij de speciale eenheid van Don, met haar eigen trouwe team. Samen slachten ze vampiers af en inmiddels staat Cat in de ondode wereld bekend als de 'Rode dood'.

Bones heeft ze al die tijd niet gezien. Maar al in de proloog kun je lezen dat ze hem wel weer tegen gaat komen. En hoe!
50 Tinten Grijs is er niks bij ;-).

Cat is het doelwit van een moordaanslag door een huurmoordenaar.  Er staat een prijs op haar hoofd. Maar wie van velen wil haar zo graag dood hebben?

In deel 1 kon je lezen dat Cat is verwekt doordat haar moeder verkracht is door een vampier. Sinds Cat dat op haar 16e hoorde is ze naar hem op zoek. Niet om een band met hem op te bouwen, maar om een zilveren staak door zijn hart te jagen. In dit deel komt Cat haar vader op het spoor.

Weer een boek vol actie en spanning. Wat minder romantiek en humor. Maar toch zeker de moeite waard.
Er wordt regelmatig kort verwezen naar het vorige deel. Hierdoor is dit boek ook goed te lezen als je deel 1 niet hebt gelezen. Toch zou ik er met een serie als dit zeker voor kiezen om in deel 1 te beginnen.

Met een been in het graf heeft niet zo'n onbevredigend einde als het vorige deel, maar toch je er al uit opmaken dat er nog veel staat te gebeuren.
Deel 3, Op de bodem van het graf, komt dan ook op mijn leeslijst, maar het is niet gelijk het volgende boek dat ik ga lezen. Even weer pas op de plaats voor de vampiers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten