zaterdag 14 maart 2015

Kiezen is moeilijk #3 - bibliotheekeditie


Een beetje later dan gepland, maar hier is dan toch weer een nieuwe editie van Kiezen is moeilijk.
Dit keer wil ik jullie vragen om me te helpen kiezen uit 3 bibliotheekboeken. Ik heb afgelopen keer dat ik in de bibliotheek was weer veel meer boeken geleend dan ik in de leentijd kan lezen en wil van jullie weten: Welk boek moet ik echt niet ongelezen terug brengen?Van ieder boek is hieronder een beschrijving te lezen. 
Stemmen kan t/m 21 maart via de poll aan de rechterkant op de website. 
Ik zou het ook leuk vinden als je in een reactie vertelt waarom je graag wil dat ik voor een bepaald boek kies. 


IS: Tot alles in staat - Hans Jaap Melissen
Ineens kende de hele wereld die twee letters: IS, een terreurgroep die midden in de chaos van Irak en SyriĆ« de Islamitische Staat uitriep. Het Westen was overdonderd en greep in, maar IS laat zich niet makkelijk verslaan. Wie zijn deze mensen precies, wat willen ze en waar komen ze vandaan? In IS - Tot alles in staat neemt de ervaren oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen de lezer mee op reis; naar het New York van net na 9/11 en de oorlogen in Irak en SyriĆ«. Als een van de weinige journalisten gaat Melissen nog naar plekken waar een aantal van zijn collega's is ontvoerd en later onthoofd. Melissen laat zien hoe een vruchtbare voedingsbodem kon ontstaan van waaruit een onbeduidend groepje rebellen uitgroeide tot een van de rijkste en meest meedogenloze terreurbewegingen ooit. Een beweging die handig gebruikmaakt van sociale media en een grote aantrekkingskracht uitoefent op buitenlandse jihadisten, ook uit Nederland. Inmiddels probeert een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten IS te verslaan. Maar gaat dat lukken? Of zal IS altijd weer van zich laten horen met aanslagen, waar ook ter wereld?


Het laatste geheim van Toetanchamon - Christian Jacq
1951. De Amerikaanse Mark Wilder krijgt een anonieme uitnodiging om Egypte te bezoeken. Daar aangekomen ontmoet hij een Koptische priester met magische krachten die hem vertelt dat hij eigenlijk de zoon is van een beroemde egyptoloog, Howard Carter. De priester stuurt Mark op een zoektocht naar de geheime papyrusrollen van Toetanchamon. 
Ondertussen zucht het volk van Egypte onder het corrupte regime van koning Farouk, en de weerstand tegen de Engelse bezetting van het Suezkanaal wordt steeds groter. Mythe en werkelijkheid raken met elkaar verstrengeld. Bestaan de papyrusrollen eigenlijk wel? En zo ja, wie heeft ze dan? Zal Mark ze uiteindelijk in handen kunnen krijgen? 
Spannend tot het eind neemt Het laatste geheim van Toetanchamon je mee naar het spirituele en magische hart van het oude Egypte.Demonenbloed - Uschi Zietsch
Rowarn lijkt een gewone jongeman, maar van jongs af aan heeft hij al gewelddadige uitbarstingen. Op een ochtend wordt hij wakker in het woud, met naast zich het lijk van een vreselijk toe-getakelde jonge vrouw.

Al snel beschuldigen de bewoners van de nabij gelegen stad Rowarn van de recente moorden en ze eisen vergelding. Rowarn kan zich echter niet herinneren, dat hij de moord begaan heeft. Op zoek naar antwoorden, ontdekt hij wel dat hij een duister verleden met zich mee draagt.

Als een groep ridders het vredige dal verstoort, op zoek naar rekruten voor de allesomvattende oorlog in de buitenwereld, krijgt Rowarn de kans om als dienaar van hun aanvoerder mee te reizen. Deze charismatische veteraan blijkt al snel ook een duistere, meedogenloze zijde te hebben.

Alle ervaringen op zijn reis stalen de jongeman om zijn zoektocht naar waarheid en wraak voort te zetten. Maar er zijn geheimen die je beter kunt laten rusten, en soms kan de waarheid dodelijk blijken...


Welk boek moet ik volgens jou niet ongelezen terugbrengen naar de bibliotheek?


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten