maandag 9 maart 2015

Weerwolvenbos (Dolfje Weerwolfje #4) - Paul van Loon

Nee hoor, wij zijn nog steeds niet moe van Dolfje Weerwolfje, dus heb ik weer een deel voorgelezen:
Weerwolvenbos. Alessio zit inmiddels ruim een half jaar in groep 3 en kent alle letters, dus soms draaiden we het even om en werd ik voorgelezen. Geweldig toch?! :-)

In dit boek is het Weerwolvenbos waar Opa Weerwolf woont in gevaar. Dolfje hoort bij toeval een paar ongure figuren, genaamd Gratemager en Meneer, het erover hebben:
Zonder toestemming willen ze het bos omhakken met allemaal gevaarlijke machines en er gebouwen en voetbalvelden voor in de plaats laten komen. 
Dit willen Dolfje en zijn vrienden natuurlijk niet laten gebeuren. Ze zetten actiegroep W.R.O.W (Wie redt ons Weerwolvenbos) op met de klas en gaan protesteren. Helaas zijn Gratemager en Meneer geen mannen die je graag tegen je in het harnas jaagt en is het probleem niet 1, 2, 3 opgelost.

Gelukkig krijgt Dolfje hulp uit een onverwachte hoek.
Noura, Opa Weerwolf, Timmie en zijn vader, Leo en de Vrogul spelen weer een belangrijke rol in dit boek.

Opnieuw een spannend en magisch avontuur, waarvan een groot deel zich afspeelt op een begraafplaats. Dat was best eng. Soms zelfs een beetje te eng voor het slapengaan. Voor een lange autorit was het prima ;-).

Aan het eind van het boek werd er nog een bijzonder geheim onthuld, tenminste, aan de oplettende lezer. Ik heb hier in de boeken die hierna komen en die we al gelezen hebben verder nooit iets over gelezen en ben dan ook benieuwd of er nog een keer op terug wordt gekomen.

10957774Titel: Volle maan
auteur: Paul van Loon
illustraties: Hugo van Look
uitgeverij: Leopold
ISBN: 978 90 258 4167 6
aantal pagina's: 160
verschijningsjaar: 2003

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten