maandag 16 mei 2016

Zeezicht - Linda van Rijn


Waar gaat het boek over:

Zeezicht, de nieuwste thriller van Linda van Rijn, speelt zich af in Bergen aan Zee.

Jan van der Loo heeft een eigen zaak, Van der Loo Woninginrichting. Doordat het met de zaak op het moment niet goed loopt, werkt Jan veel, moet Anouk bijspringen in het bedrijf en is er weinig tijd over voor leuke dingen samen. Het is dan ook niet zo raar dat Anouk en Jan een beetje uit elkaar gegroeid zijn afgelopen tijd.
Hopelijk komt dat in de vakantie weer goed.

Normaal gesproken gaan Anouk en Jan met hun kinderen Lena en Timo naar Spanje, maar omdat het niet zo goed gaat met de zaak, zit dat er dit jaar helaas niet in en vieren ze hun vakantie in het vakantiehuis van een zakenrelatie van Jan.

De vakantie begint heerlijk ontspannen. Zon, zee, strand, lekker eten en als klap op de vuurpijl een surpriseparty voor de veertigste verjaardag van Jan...

Mijn mening:

Het boek begint met een duidelijke situatieschets van het leven van Anouk en Jan. Dat gebeurt vanuit de gedachten van Anouk wanneer ze bezig is met de voorbereidingen voor de vakantie.

Ik vind het personage van Anouk heel goed omschreven. Ze is vanaf het begin heel, hoe zal ik het noemen, menselijk.
Het gedrag van de kinderen is erg herkenbaar. Leuk om te lezen hoe de kinderen zich gedragen tijdens het inpakken van de koffers en in de auto tijdens de 'lange' reis naar Bergen op Zoom.

Ik vind het jammer dat er op de voorkant van het boek staat dat tijdens de surpriseparty voor Jan het noodlot toe zal slaan. Ik leefde als lezer helemaal naar die surpriseparty toe, maar dat was pas over de helft van het boek!
Ik wist natuurlijk niet wát er zou gebeuren, maar ik had mijn rijtje verdachten al klaar voordat er überhaupt iets gebeurd was.
Als lezer wordt je heel erg de kant van een bepaalde verdachte op geduwd. Het ligt er zo dik bovenop dat ik dacht én hoopte dat het niet zo voor de hand liggend zou zijn.

Het boek las heel gemakkelijk weg en is niet al te ingewikkeld. Ik zat snel in het verhaal. Ook als ik het even weg moest leggen, kostte het geen moeite om verder te lezen. Wat mij betreft ideaal voor tussendoor. Of om mee te nemen naar het strand, terwijl je ondertussen ook op je kinderen moet letten ;-).

Uitgeverij Marmer, bedankt dat ik dit boek voor jullie mocht lezen.

Lees ook mijn recensie van Villa Toscane van Linda van Rijn (klik)

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

ZeezichtTitel: Zeezicht
auteur: Linda van Rijn
uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460682766
aantal pagina's: 277
verschijningsdatum: april 2016
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten