zondag 28 september 2014

De duistere fae (The Iron fey - Call of the forgotten #2) - Julie Kagawa

Ik heb het boek echt nét uit en moet even tot bedaren komen voor ik het einde verklap. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Maar: WANNEER KOMT HET VOLGENDE DEEL UIT?!

Oke... Ik ben weer rustig.

Ethan Chase wil na het avontuur van afgelopen week helemaal niks meer met de fae en Nimmernimmer te maken hebben. Zeker niet nadat hun verblijf daar Kenzie niet in de koude kleren is gaan zitten. Ze ligt in het ziekenhuis bij te komen. 
Gelukkig hebben ze afgelopen week niks meer van Keirran, Annwyl of zijn zus gehoord. 
Deze stilte is niet voor lang. Het blijkt dat Ethan niet de enige is die afgelopen week niks van Keirran gehoord heeft. Meghan komt hem vragen of hij misschien meer weet. Maar niet alleen zij. Op een avond zit Annwyl ook in zijn slaapkamer op hem te wachten.
Ze heeft zijn hulp nodig om Keirran te vinden, voordat ze vervaagd is. 
Keirran lijkt alles op alles te zetten om het vervagen van zijn grote liefde te voorkomen. Zelfs al komen daar heel duistere krachten bij kijken... 

Omdat Keirran niet alleen zijn neef, maar ook een vriend is, kan Ethan dit niet zomaar laten gebeuren. Hij gaat samen met Annwyl op zoek naar Keirran. Maar een visioen vertelt hem dat hij daar zelf ook wel eens niet zonder kleerscheuren vanaf kan komen...

Tijdens hun tocht naar de redding van Annwyl beschermt iedereen iedereen. Maar uiteindelijk moeten er keuzes gemaakt worden en is niet iedereen te redden.
Op de voorkant van het boek staat 'Soms moet je besluiten iemand te laten gaan...' Waar dat over gaat, dat moet je maar lezen in het boek.

Het boek is spannend tot en met de laatste bladzijde. Wat zeg ik, tot en met het laatste woord!

Het hele verhaal is verteld vanuit Ethan. Je weet dus alleen wat hij denkt, voelt en ziet. Terwijl ik als lezer maar al te graag wilde weten wat er in de andere personages omging. Vooral van Keirran. Wat gaat er schuil achter zijn vaak kille blik. Maar door dat niet te weten is het verhaal juist extra spannend en onvoorspelbaar.
Het verhaal is, net als de andere delen, lekker vlot geschreven en leest makkelijk weg. Eenmaal in het verhaal begonnen, was het erg moeilijk om het boek nog aan de kant te leggen.
Nu is het wachten tot het volgende deel uitkomt. Ik zie op Goodreads dat The Forgotten Crown in 2015 moet verschijnen. Maar of dat in januari of december is, dat kan ik niet vinden. Afwachten dus. Zo blijft het spannend ;-).

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

23253308Titel: De duistere prins
auteur: Julie Kagawa

vertaling: Angelique Verheijen

uitgeverij: Harlequin Young Adult
ISBN: 9789034754400
aantal pagina's: 384
verschijningsdatum: september 2014Klik hier voor mijn recensie van het vorige deel: De verloren prins.Follow on Bloglovin

4 opmerkingen:

 1. ooh ik kan niet wachten tot ik dit boek kan lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet een genre dat mij aanspreekt. Maar gelukkig heb jij ervan genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het boek ligt hier te wachten tot ik tijd heb, en de boeken van "The iron fey" heb gelezen. Leuk dat jij zo enthousiast bent :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zag op bol.com dat t 27 oktober in NL is, maar ook in het nederlands?? Hopelijk wel!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen