zondag 7 september 2014

Manuscripta 2014

Zondag 7 september: Oppas geregeld voor de kinderen en lekker met mijn man samen naar Utrecht. Daar was vandaag het boekenevenement Manuscripta.
Ondanks dat ik zo'n boekenwurm ben, was ik nog nooit eerder naar iets dergelijks toe geweest. Dat werd dus hoog tijd.

In Utrecht aangekomen was het eerst even zoeken naar een parkeerplaats. Maar daarna kon het echt beginnen.

Lekker bij alle kraampjes van uitgeverijen langs struinen en boeken bekijken.
Het eerste boek dat ik kocht was niet eens voor mij, maar voor de kinderen. De Tovenaar van Oz in de Geronimo Stilton versie. Eerder dit jaar kon je daar een recensie van lezen op mijn blog. Mijn zoontje had het boek destijds van de bieb geleend, maar er sindsdien alweer herhaaldelijk naar gevraagd. 
Later op de middag kon ik het boek ook nog laten signeren door Geronimo himself. En speciaal voor mijn kinderen moest daar natuurlijk ook nog even een foto van gemaakt worden.

Elsbeth Witt, Shemara Jasmine en ik

Bij de stand van Xander uitgevers zag ik twee bekende gezichten. Elsbeth Witt van de Barista! serie en Shemara Jasmine van de Bootcamp serie. Leuk om ze in het echt te zien :-).
Gelukkig had ik van beiden een boek meegenomen, zodat die ook gesigneerd konden worden.
Ondertussen had mijn man zich met zijn nieuwe telefoon omgetoverd tot fotograaf en kon het moment vereeuwigd worden op deze gezellige foto!Een eindje verderop waren de meiden van het Young-Adult team druk bezig met promoten. Ze hadden onder andere een rad waarmee je prijzen kon winnen. (Eerst even inschrijven.)
Uiteraard wilde ik ook wel even een zwaai aan het rad geven. En ja hoor: Prijs!
Ik kon kiezen uit allemaal ingepakte boeken. Uiteindelijk heb ik, met behulp van de meiden een dik pak uitgezocht.
Die heb ik gelijk uitgepakt. Ik ben nu de trotse eigenaar van Password van Mirjam Mous. Die ga ik heel binnenkort lezen!Schrijfster Jill Mansell (o.a. Rozengeur en Zonneschijn) was ook aanwezig. Helaas heb ik haar boeken alleen digitaal. En om nou een handtekening op mijn e-reader te laten zetten...
Ik heb haar wel even op de foto gezet.Inmiddels was het alweer bijna 15uur, dat betekende dat John Boyne (van De jongen in de gestreepte pyjama) een interview zou geven in het theater. Daar wilde ik graag bij zijn. De jongen in de gestreepte pyjama heb ik nog niet eens gelezen, zijn nieuwste boek wel. De jongen die zijn vader zocht.
John Boyne gaf uitgebreid en boeiend antwoord op de vragen die hem gesteld werden.
Hij vindt het belangrijk dat kinderen serieuze boeken lezen. Boeken waarmee ze zich ontwikkelen. Boeken over bijvoorbeeld vampiers vindt hij toch echt een waste of time (oeps).
Over de vraag wat hij op zou geven als hij moest kiezen tussen zelf boeken schrijven of boeken lezen hoefde hij niet lang na te denken: Hij zou het schrijven opgeven, want, zo zegt hij zelf, zonder het lezen was hij nooit gaan schrijven.
Na het interview ging hij signeren. Zijn handtekening heb ik nu dus ook! En ik heb De jongen in de gestreepte pyjama gekocht. Die moet ik ook ├ęcht binnenkort gaan lezen.

Met John Boyne

Bij de stand van Atlas Contact kon je je inschrijven voor De echte lezersclub. Ieder uur gaven ze daarbij op het halve uur een boek weg. Om half zes zou dat Kaddisj voor een kut van Dimitri Verhulst zijn.
Aangezien wij te laat in het Kikkertheater waren voor Isa Hoes en Esther Gerritsen hadden we wel tijd om daar op tijd te zijn. Om half zes stond er een flinke rij mensen te azen op 24 (ik heb ze geteld) boeken. Gelukkig stonden wij vooraan en heb ik een exemplaar weten te bemachtigen. Leuk!


En toen... Hadden mijn voeten geen zin meer en zijn we terug naar de auto en terug naar huis gegaan.

Mijn gekregen, gewonnen en gekochte boeken...
Bladwijzers (eentje met eigen foto!)
Gratis boekjes....


4 opmerkingen:

  1. Leuk verslag! Je zoontje is vast heel blij met het Geronimo Stilton-boek met handtekening. Ik zie dat hij vandaag een ander jasje aanhad dan bij de Kinderboekenparade. En dat boek van Mirjam Mous is erg spannend! Er staat een recensie op mijn website. Dus veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag, zo was ik er toch een beetje bij

    BeantwoordenVerwijderen