vrijdag 26 september 2014

Zondig hart - Sylvia Day

Op de vooravond van haar bruiloft laat Lady Jessica Sheffield haar hondje nog even uit in het bos. Op een gegeven moment rent haar hondje bij haar weg en loopt Jessica alleen, zoekend, in het donker, waar ze ineens het geluid hoort van twee mensen die waarschijnlijk met iets intiems bezig zijn.
Jessica gaat op onderzoek uit en stuit daarbij op Alistair Caulfield. 
Hun blikken ontmoeten elkaar. 
Dit is het begin van zeven jaar waarin Alistair Jessica niet kan vergeten en hij ook in de hoekjes van haar gedachten aanwezig blijft. Ook al ligt er een zee aan afstand tussen hen in.
Als de man van Jessica door ziekte komt te overlijden en Jessica haar leven weer probeert op te pakken, belandt ze op een schip om op reis te gaan naar de plantages van haar man.
Het schip blijkt eigendom te zijn van Alistair Caulfield.
In de zeven jaar die tussen hen in zit, heeft zich een grote spanning opgebouwd. Een spanning die gebroken moet worden.

Ondertussen heeft de zus van Jessica het minder naar haar zin. Zij zit in een slecht huwelijk waarin ze mishandeld wordt. Dit soort praktijken is haar niet onbekend. Hester en Jessica hebben beiden een verleden van mishandeling achter de rug. Dit heeft hen alletwee getekend voor het leven. 
De broer van de overleden echtgenoot van Jessica, Michael, kan dit niet aanzien en wil er alles aan doen om Hester gelukkig te zien.

Zondig hart is een historische roman over de Britse adel. Er wordt in het verhaal dan ook flink wat gegooid met adellijke titels. Af en toe een beetje verwarrend, omdat iemand na overlijden van een vader of oudere broer ineens een andere aanspreektitel kan krijgen.
De vrouwen hebben in de tijd dat dit boek speelt vooral de taak om zich naar de buitenwereld toe goed te gedragen en zich aan de regels van de etiquette te houden.
Ook bij Jessica is dit er met de paplepel ingegoten. En wat er met de paplepel niet in ging werd er wel met een zweep ingeslagen. Bij Alistair heeft ze eindelijk het idee dat ze haar masker af mag gooien en zichzelf mag zijn. Toch lijken ze niet voorbestemd om bij elkaar te blijven. Zowel de familie van Jessica als van Alistair zouden de relatie niet goedkeuren. De vraag is: Is hun relatie, zijn zij, sterk genoeg om daarboven te gaan staan?

Er zaten wel een paar goede stukken in het verhaal, maar over het algemeen wist het me niet te boeien.
Normaal gesproken lees ik een boek, als ik het goed vind, wel in een dag of 3 uit. Over dit boek heb ik bijna een week gedaan en ik ben blij dat het uit is, zodat ik lekker weer in een ander boek kan gaan beginnen.
Waar het precies aan lag dat ik het boek niet zo geweldig vond? Dat is moeilijk te zeggen. Misschien vond ik het verhaal wat afstandelijk. Misschien kwam het door alle lagen kleding die iedere keer beschreven werd met ouderwetse termen, zodat je als lezer weet dat Sylvia Day zich verdiept heeft in de tijd waarin het boek speelt?
Vorige boeken van Sylvia Day heb ik wel met veel plezier gelezen. En dan denk ik aan de Crossfire trilogie.

Sterren plaatjesSterren plaatjes


18813497
Titel: Zondig hart
oorspronkelijke titel: Seven years of sin
auteur: Sylvia Day
Vertaling: Emilin Lap
uitgeverij: Bruna
ISBN: 9789400504424/ 9789044972245
 (e-book)
aantal pagina's: 335
verschijningsdatum: november 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten