dinsdag 9 september 2014

De verloren prins (The Iron Fey - Call of the Forgotten #1) - Julie Kagawa

Na de delen waarin Meghan Chase en Ash de hoofdrol spelen, is het in De Verloren Prins tijd voor Ethan Chase. Het jongere halfbroertje van Meghan.

Het verhaal speelt zich 13 jaar na het eerste deel van de serie af. Toen Meghan voor het eerst in Nimmernimmer terecht kwam, was dat om haar ontvoerde broertje Ethan te redden. Ethan is inmiddels 17 jaar en probeert de wereld van de fae zoveel mogelijk te negeren.
Maar omdat hij 'het zicht' heeft laten ze hem niet zomaar met rust.
De fae en halffae halen allerlei flauwe en gemene grappen uit bij Ethan in de buurt. En omdat andere mensen de fae niet kunnen zien lijkt het net of Ethan al die ongein uithaalt.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Ethan al meerdere keren van school gestuurd is.

Aan het begin van dit verhaal begint hij net op zijn nieuwe school. En hoe erg hij ook zijn best doet om de fae te vermijden, ze lijken hem juist op te zoeken.
Gelijk op de eerste schooldag raakt Ethan verwikkeld in een gevecht om Todd te helpen. Een halffae die hem niet eens erg dankbaar is, maar die later wel zijn hulp inroept.
Todd heeft gemerkt dat er steeds weer halffae en bannelingen op mysterieuze wijze verdwijnen. Todd wil dat Ethan dit aan zijn zus, koningin van het IJzerrijk laat weten. Hier wil Ethan niks van weten. Zijn zus heeft hem jaren geleden in de steek gelaten en hij zal zeker niet degene zijn die háár opzoekt.

Op school kijkt iedereen Ethan met de nek aan, behalve Kenzie. De journaliste van de school. Ze blijft volhouden dat ze hem wil interviewen, maar Ethan wil niemand bij hem in de buurt hebben. Eigenlijk heeft hij alleen goed contact met zijn Kali leraar Gudo.
Toch is Kenzie in zijn buurt als hij wordt ingesloten door een soort spookfae en hij geen andere mogelijkheid ziet dan te ontsnappen naar Nimmernimmer.
Noodgedwongen moet Ethan dan toch met de fae samenwerken.

Voordat ik het boek kreeg, had ik het in de winkel al een paar keer in handen gehad. Het boek heeft een opvallend mooie kaft. En niet perse om de foto die erop staat, maar om de details. Alle letters en versiersels zijn met glitter bewerkt.
Het boek is op dezelfde, vlotte manier geschreven als de vorige delen.
Bij de vorige delen met Meghan en Ash in de hoofdrol heeft het een paar delen geduurd voor ik echt in het verhaal zat. Ook bij dit boek had ik even tijd nodig om aan de personages te wennen, gelukkig kwamen er behalve veel nieuwe personages ook veel oude bekenden langs.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: De verloren prins 
auteur: Julie Kagawa

vertaling: Angelique Verheijen
uitgeverij: Harlequin Young Adult
ISBN: 9789034754134
aantal pagina's: 416
verschijningsdatum: mei 2014

Follow on Bloglovin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten