dinsdag 14 oktober 2014

Ik wist het - Chantal van Gastel

In het korte verhalenboek 21 zomers van afgelopen zomer las ik al een voorproefje van Ik wist het. Een preview waarvan ik erg nieuwsgierig werd naar het vervolg van het verhaal.
Afgelopen weekend heb ik het e-book aangeschaft en zo snel mogelijk het boek waarin in toen bezig was uitgelezen om in deze te beginnen. En nu is hij alweer uit! Eigen schuld natuurlijk, had ik maar niet de hele tijd door moeten lezen. Wat zeg ik, eigen schuld? Nee, dat is niet waar. Als het geen goed boek was geweest, had ik nooit zo lang achter elkaar kunnen lezen.
Ik wist het is namelijk net een draaikolk. Als je er eenmaal inzit, kan je er maar heel moeilijk uitkomen.

Ik kopieer hieronder even mijn samenvatting van de preview in 21 zomers.

"Het verhaal gaat over Mia. Mia heeft haar goede baan waar ze voor opgeleid is opgezegd om een bloemenwinkel te beginnen. Haar droomwens, maar haar familie en vrienden zetten er hun vraagtekens bij. 
Dat het nog niet zomaar vanzelf gaat om een winkel te runnen wist Mia wel, maar gelukkig komen er naast de tegenvallers flinke meevallers. Meevallers die Mia er weer op wijzen waar ze het allemaal voor doet.

Op het plein bij de bloemenwinkel staat regelmatig een tosti-bestelbus. De bus is van Feo, een knappe jongen die Mia bekend voorkomt. Niet dat ze hem in het echt ooit is tegengekomen. Gek genoeg kent ze hem uit haar dromen. 
In deze preview gedraagt hij zich niet echt als de jongen uit haar dromen, maar wie weet komt dat nog.
Vast wel, maar hoe, dat is de vraag.
Een vraag waar ik graag het antwoord van wil lezen :-)."

De preview had bij mij verwachtingen opgeroepen over de rest van het boek. Maar die verwachtingen zijn totaal in het niet gevallen bij het echte verhaal.
Het vervolg was zo anders dan wat ik me erbij voorgesteld had!
Ik dacht dat het verhaal vooral om Mia en Feo zou draaien, maar dan ineens verschijnt daar Axel op toneel. Hij is verslaggever en heeft gemerkt dat Mia bijzondere verhalen aantrekt. In de eerste instantie vindt Mia hem erg vervelend, maar als hij haar te hulp schiet bij het maken van een plan om het winkelplein waaraan de bloemenwinkel aan gevestigd is weer onder de aandacht te brengen, ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee. 
Na het eerste deel, dat ook gelijk de preview was, maakt het verhaal een sprong van een paar jaar. Een paar jaar waarin Mia steeds gedroomd heeft over Feo, maar ook met hem niks meer heeft opgebouwd dan een bijzondere vriendschap. 
Mia gelooft in haar dromen waarin Feo meer is dan een vriend en ziet die dromen graag werkelijkheid worden. Alleen gebeurt er niks als ze alleen maar blijft dromen. Er moet actie ondernomen worden.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over de afloop van het boek. Maar ik voel een vervolg aankomen (Intuïtie?).
Ik zou het erg leuk vinden als dat echt zo is!
Ik heb alle boeken van Chantal van Gastel gelezen. Als je me zou vragen wat ik de beste tot nu toe vind? Dit boek! En dat terwijl haar andere boeken van mij ook allemaal 4 en 5 sterren hebben gekregen.

Ik wist het heeft bij mij gezorgd voor een lach, een traan én kippenvel en heeft de 5 sterren dubbel en dwars verdiend!

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

23289700Titel: Ik wist het
auteur: Chantal van Gastel
uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044344868 / 9789044344875 (e-book)
aantal pagina's: 480
verschijningsdatum: september 2014


Dit boek is trouwens tijdens het ebookfestival voor maar €4,99 verkrijgbaar. (Als e-book dus.)
Bestel dit boek bij Bol.com Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Ik heb een verzoekje, deze keer:
    Ik volg je via bloglovin'. Wil je me ook volgen? Dat waardeer ik. Warme groet, Mieke.
    http://www.graaggelezen.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen