zondag 5 oktober 2014

Kiezen is moeilijk #8Update 14-10: De poll is gesloten, de stemmen zijn geteld. Allemaal bedankt voor het meedoen! Verkikkerd heeft de meeste stemmen gekregen. Daar zal ik deze week nog in gaan beginnen. Ik heb er zin in :-). Zodra ik hem uit heb en de recensie online staat zal ik hier ook weer een update plaatsten.

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Kiezen is moeilijk. Om de drie boeken uit te kiezen was al moeilijk dit keer! Er zijn zoveel boeken die op mijn leeslijst staan. En die lijst wordt alleen maar langer. Vast voor velen geen onbekend probleem...

De keuze is weer eens heel divers en ik ben naar alle drie de boeken redelijk nieuwsgierig.
Je kunt je stem uitbrengen via de poll rechts op de website. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat :-). Misschien kun je me naar één van de boeken nóg nieuwsgieriger maken.

Stemmen kan tot 12 oktober. 


Komt een vrouw bij de hacker - Maria Genova

Hoe je identiteit gestolen kan worden.
Ineens staan er tientallen gestolen auto’s op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en krijg je met deurwaarders te maken. De politie houdt je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Het overkomt dagelijks honderden mensen. Je laat een kopie van je paspoort maken, je klinkt een linkje aan en dan ontdek je dat zulke onschuldige handelingen grote gevolgen hebben.
Heb je niets te verbergen? Valt bij jou niets te halen? Dat dachten de slachtoffers ook. In Komt een vrouw bij de hacker bewijst Maria Genova dat het weinig moeite kost om alles over jou te weten te komen en je gegevens te misbruiken. Maria Genova liet haar eigen computer hacken, met onthutsend resultaat.
Komt een vrouw bij de hacker is een schokkend en soms ook hilarisch verhaal over slimme internetcriminelen en mensen die alles via social media delen. Na het lezen van dit boek kijk je met heel andere ogen naar je computer, tablet of smartphone. Met de tips kun je identiteitsfraude voorkomen.


Verkikkerd - Lisette Jonkman

Als ze gaat studeren, komt Lucy tot haar grote ergernis terecht op een campus in een huis vol nerds. Moet ze vrienden met hen worden? En wie is die lange, blonde jongen die haar zo bekend voorkomt en twee kamers naast haar woont? Waarom duikt hij steeds op als het haar niet goed uitkomt? Ze krijgt het er veel te warm van. Pas als Lucy’s hoogbegaafde zusje op bezoek komt, ziet ze haar huisgenoten ineens in een heel ander licht...De test - Joelle Charbonneau

Malencia Vale wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest.
Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder.
Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.

Klik in de poll rechts op de pagina aan naar welk boek jij het meest nieuwsgierig bent.


Follow on Bloglovin


3 opmerkingen:

  1. Mijn stem gaat naar "De test" van Joelle Charbonneau. Ik vond het een goed boek en heb inmiddels de twee vervolgdelen gekocht. Nu nog tijd vinden om te lezen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal eens met Mathilde. Geweldig boek! Een tijdje terug de eerste twee delen gerecenseerd voor mijn blog en hoop echt het volgende binnenkort ook te kunnen lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verkikkerd , geweldig boek en een leuke auteur

    BeantwoordenVerwijderen