zondag 12 april 2015

Denken aan vrijdag (Frieda Klein #5) - Nicci French

Leuk, weer een nieuw boek over Frieda Klein! Het papieren boek is pas vanaf morgen te koop, maar het e-book was er al, dus daar ben ik snel in begonnen. (En ik had hem vervolgens ook snel uit...)

Vanaf een rondvaartboot door Londen wordt het lichaam van een man in de Theems gesignaleerd. Onherkenbaar en zonder identiteitspapieren. Door een ziekenhuisbandje met een naam erop leidt het spoor naar Frieda Klein. Frieda Klein weet het lichaam inderdaad te identificeren.
Frieda denkt wel te weten wie de dood van de man op zijn geweten heeft, maar de politie weet het beter en wil Frieda aanhouden.

Het verhaal volgt in het begin meerdere personages. Het meisje dat het lichaam ziet, hoofdinspecteur Sarah Hussein en rechercheur Glen Bryant. Deze laatste twee nemen de zaak op zich en gaan in gesprek met commissaris Crawford. Hij doet een boekje open over Frieda Klein. Hij heeft zacht uitgedrukt geen hoge pet van haar op. Bestempelt haar zelfs als een soort psychopaat. Waar Frieda is, kom je lijken tegen.
Door dit gesprek wordt je als lezer weer even bijgepraat over de gebeurtenissen uit de vorige delen. Op zich wel handig natuurlijk, maar ik begon het verhaal pas echt goed te vinden toen Frieda zelf in beeld kwam en ik haar doen en laten kon gaan volgen.

De hele vriendenclub van Frieda komt in dit deel weer voorbij. Josef, Karlsson, Reuben, Olivia en dochter Chloƫ, Sasha.
Ook oude bekenden die je geen vrienden kunt noemen komen weer bovendrijven.

Een goed verhaal met een onverwachte uitkomst. Aan het eind blijven (uiteraard) nog wat losse eindjes, zodat de serie met de rest van de dagen van de week verder kan gaan.
We missen alleen de zaterdag en de zondag nog. Ik ga de volgende delen zeker lezen!


Lees hier mijn verslag van Donderdagskinderen, het vorige deel van de serie.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Denken aan vrijdag
auteur: Nicci French
Originele titel: Friday on my mind
vertaling: Ceacile de Hoog en Noor Koch
uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 978 90 263 3071 (e-book)
aantal pagina's: 268
verschijningsdatum: maart 2015
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten