woensdag 1 april 2015

Op een rijtje: de boeken van maart


En jaar hoor, alweer een maand voorbij. En ik moet eerlijk zeggen dat ik tot op dit moment zelf nog geen idee heb hoeveel boeken ik afgelopen maand gelezen heb.
Ik zal ze eens even op een rijtje zetten.

 1. Val en Verlossing - Leigh Bardugo *****
 2. Vreemden in de nacht - Judith Visser ****
 3. Weerwolvenbos - Paul van Loon (voorgelezen)
 4. De laatkomer - Dimitri Verhulst ****
 5. De vrouw in de spiegel - Kim Moelands ****
 6. De Doodskuur - James Dashner ****
 7. Meester Kikker - Paul van Loon (voorgelezen)
 8. De IJzerlegendes - Julie Kagawa ****
 9. De Selectie - Kiera Cass ***
 10. Wacht op mij - Jennifer Lynn ***
 11. Mijn man | #1 Obsessie - Jodi Ellen Malpas ***
Toch weer een flinke lijst. 11 Stuks maar liefst. Waarvan 2 voorleesboeken. Dus 9 boeken die ik voor mezelf gelezen heb. Een mooi lijstje voor een maand waarin ik ook nog eens veel gewerkt heb.
(Weinig geslapen, dat geeft weer wat leestijd ;-) )
Oh, als ik heel eerlijk ben, moet ik er 8 van maken. Val en Verlossing had ik eigenlijk in februari al uit, maar toen had ik de recensie nog niet klaar. Hij heeft ook nog niet met link bij een maandoverzicht gestaan. Dus bij deze laat ik hem er toch bij staan. Zit ik al met al toch nog steeds op 2 boeken per week.
Het boek dat de meeste stemmen gekregen had bij Kiezen is moeilijk heb ik trouwens niet uit gelezen. Ik kwam er niet doorheen. Het ging om Demonenbloed van Uschi Zietsch. Als je op de titel klikt kun je lezen waarom het boek niets voor mij is.

De boeken die ik deze maand het leukst vond om te lezen zijn geworden Val en Verlossing en De vrouw in de spiegel. Dat zijn samen met De laatkomer ook de boeken die de meeste indruk hebben gemaakt.


Hoe zit ik nu met mijn voornemens en leesuitdagingen voor dit jaar:
Voor mijn Goodreads Reading Challenge sta ik inmiddels op 29/100 en lig ik 5 boeken voor op schema.
Voor de Ik lees Nederlands  uitdaging heb ik inmiddels 7 van de 30 voorgenomen boeken gelezen.
Ook doe ik nog steeds mee met de #boekperweek uitdaging van @bibliotheek (twitter). Hierbij tel ik voorgelezen boeken niet mee en zit ik inmiddels op 26/53. Dit is via #boekperweek ook te zien op Pinterest (waar je mij ook kunt volgen).
Ik kan dus wel zeggen dat ik overal redelijk op schema lig :-).

Afgelopen maand is de test van het lezen via de Bliyoo begonnen. Daar doe ik ook aan mee. (Samen met heel veel anderen!) De laatste twee boeken in het rijtje van afgelopen maand heb ik via daar gelezen. 
Test jij ook mee? Dat vind ik leuk om te weten. Laat je dan even een berichtje achter met een link naar je blog? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Wat staat er voor komende maand op de planning:
Ik ben nu bezig in het tweede deel van de 'Mijn man-trilogie' van Jodi Ellen Malpas. Die verwacht ik eind deze week wel uit te hebben. Geen idee hoe die af gaat lopen en of ik daarna de serie even aan de kant kan gaan leggen om weer ergens anders in verder te gaan.
Verder staan in mijn boekenkast en op mijn e-reader nog een aantal boeken te wachten: Ik ben de nacht van Ethan Cross, Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe en Vrees me van Tahereh Mafi.
Deze maand zul je zien of ik aan al deze boeken (en meer) toe ga komen.
Ook zal ik deze maand weer jullie hulp vragen bij het kiezen tussen 3 boeken om te lezen. Ik zit erover te denken om Kiezen is moeilijk in een ander jasje te steken, maar dat merk je dan wel.

17258522 25034280 15758139


Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

 1. Vrees me is geweldig! Veel leesplezier straks! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al een eind op weg en stop nog lang niet met lezen. Een goed teken :-)

   Verwijderen